Måste vara två...

2009-05-28, kl 00:29:22
Seg dag...
Arbetsdagen har varit ganska seg. Förbaskat mycket att göra och riktigt bra försäljning, trots skitväder. Uppenbart att många begav sig in under taket för att handla istället för att hålla sig ute i regnet. Jag startade min dag med en lång, skön, blöt promenad före jobbet imorse!
Nu på kvällen har jag lagat en riktigt god midddag, Sandra stod bredvid och talade om vad som skulle vara i - ganska annorlunda sätt att laga mat, men tämligen underhållande. Gott blev det som sagt. Bild nedan såklart. Dessutom en bild från lite godsaker igår kväll - en ananas på halva priset, billiga belgiska jordgubbar samt riktigt god glass.


Kvällsgott

Ananas, jordgubbar och Carte D'Or Vanilj...

Trötter

Lika trött som jag är just nu...

Kvällskäk

Sen middag idag - kalasgod!
En gryta på strimladd lövbiff, champinjoner och körsbärstomater,
serverad med klyftpotatis...


Goding 1 och goding 2

Världens sötaste vovve och världens sötaste tjej...

Sov gott...
Mer än såhär orkar jag inte klämma ur mig för tillfället. Lång dag, som sagt. Vi ska ta och krypa ner - morgondagen verkar bli hyfsat lång eftersom ryktet säger att det ska inventeras på jobbet, trist minsann, men sånt som måste göras..!


Väder: Ljus natt..!
Temperatur: 10 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Det är visst nån som är tillbaka...

2009-05-26, kl 19:23:01
Snart sommar...
Idag har det verkligen känts som att sommaren faktiskt är på väg, även detta år. Inte mest på grund av ett ganska fint väder, utan snarare känslan av att ta sig upp ur sängen ganska tidigt och avnjuta en härlig hundpromenad. Himlen var klarblå, solen lyste och vinden gjorde att jag kände att jag hade precis för lite kläder på mig för att det skulle kännas behagligt. Med andra ord exakt som det alltid känns i denna blåsiga stad!
Vi tog en sväng på stan med vovvarna efter lunch, käkade mjukglass och Sandra bokade tatueringstid. Förvånansvärt kort kötid - hon fick tid alldeles i slutet på juli. Jag övervägde "som vanligt" att boka en tid för mig själv, men så tänkte jag att jag vill behålla bekantskapen med mor, far, syster och svåger ett tag till haha...
Jag svängde förresten in på H&M och inköpte strumporna som syns på bild nedan. Tycker de ser hemskt roliga ut när man inte har skor på sig, men i skorna är de perfekta - faktiskt. Osynliga, samtidigt som man håller sig fri från skavsår och förhoppningsvis fastnar odören från varma sommarfötter i strumporna istället för dojorna.


Strumpor

Fåfängan övervann förnuftet, verka utan att synas som det heter...

Banditen

Mysvovven vilar upp sig efter att ha promenerat med bus-valpen...

Tindra

Tindra somnade också ganska snabbt efter promenaden,
trots att hon ser relativt pigg ut just på den här bilden...


Städning, hundpromenad och kommunikationsbrister...
Jag tänkte ta och rasta dammsugaren alldeles strax, efter det får det vara dags för en promenad och lite bus med vovvarna. Med tanke på att bostadsrättsföreningen har städdag ikväll och jag skolkar genom att sitta här och blogga, så känner jag mig iallafall lite duktig när jag dammsuger haha!
Alldeles precis nu ringde mig chefens chef och frågade om jag kunde komma in tidigare än min schemalagda tid imorrn, eftersom det verkade bli mycket att göra. Självklart svarade jag ja och nämnde förstås även att chefen redan igår bett mig komma in tidigare imorrn. Några som lider av vad som kallas kommunikationsbrister, kanske..? Nåväl, det passade bra att hon ringde för då talade jag om att jag tänkte börja ännu tidigare - Sandra börjar 9 så jag passar på att börja redan då jag också, istället för 12 eller 10 som var de första buden...

Soffpotatis

Efter dammsugning och hundmotion intar jag den här positionen...

Tack för idag...
Igår var vi förresten på jobbet, på lediga dagen, och handlade lite mat. Dessutom var vi på Max och käkade skräpmat, fy tusan. Jag testade deras nya Chilimål och Chili Fries, smakade väl hyfsat men kändes som alldeles för lite mat faktiskt. Dessutom tyckte jag jalapeño-hettan var tämligen överdriven - lagom hade varit bäst, som vanligt! Innan jag går ska jag förresten passa på att dels skriva ned att Tindra fick klorna klippta på djuraffären idag, jag klippte själv Banditens klor idag, samt att mamma kommer upp på fredag. Något särskilt samband mellan dessa kloklippning och mamma-besök kan jag inte hitta, men jag ville ändå få skriva ner dem, så jag håller ordning på vad som är gjort - och vad som är på gång.
Eftersom löftet att undvika kärleksförklaringar i bloggen kvarstår, så avrundar jag dagens inlägg med ett par bilder från en hemskt mysig kväll igår...

Ostbricka

Brieost, schyssta kex och en galiamelon som var långt ifrån mogen...

Puss!

Kommentarer känns överflödiga, vi är ju så söta ändå...


Väder: Fin dag, mulen kväll
Temperatur: 12 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Kom änglar...

2009-05-25, kl 15:10:00
Ledigt, bio och bilder...
Dagarna flyger fortfarande förbi, men jag försöker ta mig lite tid att skriva några rader då och då, som sagt. Igår var jag helledig, precis som idag och imorrn. Det var dessutom meningen att jag skulle jobba kort dag på onsdag, men det sket sig - ni kanske har sett reklamen om halva priset på utvalt frukt och grönt på Coop Forum...
Fick ett infall och gick på bio igår kväll; Änglar och Demoner. Den var faktiskt riktigt bra, lite långt med nästan två och en halv timme, men det funkade. Jag gillar ju både Tom Hanks som Robert Langdon och de lite små-käcka symbolerna/koderna som förekommer. Vovvarna var riktigt duktiga och klarade sig själva i hela tre timmar, vilket rekord!
Slänger upp ett par bilder så att ni ska få nåt att stirra på, i brist på text. En fruktkorg, en keps och en "förgrening" för hundkoppel. Den senare är riktigt bra att ha, kan jag säga - det kändes riktigt hopplöst att gå med två koppel; en busig valp-Tindra och en minst sagt livfull Bandit...


Keps

I brist på annat lägger jag ut en bild på kepsen jag köpte för några veckor sen...

Dubbelkoppel

Ett annat riktigt bra/smart inköp
- det räcker med ett koppel till två hundar,
dessutom är ringen lös, så de kan gå som de vill...


Fruktskål

Trots att jag mestadels äter frukt på jobbet,
så passade jag på att slänga lite frukt i en skål här hemma...


Ut, ut...
Nu är det dags för en promenad med vovvarna, lite bus ute i ett väder som är ganska fint, fast ändå inte. Det var kalas på förmiddagen, bara lite blåsigt. För tillfället har det övergått i att vara ganska mulet, men rätt så varmt ändå.
Ska försöka skriva en sväng imorrn också, men vi får väl se hur det går med den saken...


Väder: Mulet just nu
Temperatur: 15 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Röda läppar...

2009-05-22, kl 23:30:52
Inte mycket vettigt...
Har man likväl börjat med kärlekstema och dito låtar, kan man ju fortsätta så länge man orkar, se nedan. Idag har det varit full rulle på jobbet, jobbade 6-15, sen åkte jag hem och vände, Sandra började jobbet kl 16. Med andra ord har vovvarna blivit hemskt bortskämda med sällskap hela dagen.
Jag tog en promenad på stan och stannade till på nyöppnade Kjell & Co för att investera i en negativ-/diabildskanner till pappa, tämligen billigt. Dessutom fick jag tag i två riktigt billiga paket batterier, förutom USB-minnet jag köpte igår. Stora investeringar med andra ord haha!
Imorrn jobbar jag 10-21 och har goda förhoppningar om att det kommer vara lika fint väder som idag; strålande sol från klarblå himmel. Förhoppningsvis kommer jag bli lika bortskämd som imorse och slippa ta ut Banditen på morgoncykeltur - man sover faktiskt riktigt gott i en 180-säng även om man är två vuxna och två vovvar...




Tomas Ledin - Hon gör allt för att göra mig lycklig

Tack och godnatt...
Om en vecka kommer lilla mamma ha anlänt till norrland, en upplevelse värd att skriva in i kalendern. Alldeles i detta nu befinner sig systern och svågern på romantisk lång-weekend i Rom, även detta ett minne för livet gissar jag på!
Det drar återigen ihop sig till läggdags och jag tror att jag kommer sova ganska gott, med tanke på den saftiga pizzan jag åt för en stund sen. Toppad med pommes frites, det är mat för en hel karl det, eller hur? Söndag, måndag och tisdag är jag ledig - frågan är vad man ska hitta på då?
Försöker återkomma till bloggandet lite oftare nu, vi får väl se hur det går. Kommentarer som Niklas och Kent-Oves gör det alltid lite roligare...



Väder: Kalasdag!
Temperatur: 15 grader




Gemini geminos quaerunt.
Ad perpetuum.
Pax vobiscum.

Oskar.

Om tiden vill ifatt...

2009-05-20, kl 20:39:14
Våren har nått Luleå...
Otroligt, ett inlägg om dagen för tillfället haha! Idag har jag jobbat och ni kan väl gissa själva om det var mycket folk, med tanke på morgondagen. Full dag och mer därtill blev det. Imorse tog jag en lång cykeltur med Banditen, ganska skönt ute redan klockan 05 numera.
På träd och buskar knoppas det och gräset börjar se grönt ut. Det verkar som att våren äntligen kommit hit upp på riktigt. Den lilla vår som det iallafall är här, blir ju nästan sommar på direkten, åtminstone i mina ögon. Bjuder på en riktigt härlig bild från Gültza förra året, för att skapa lite sommarkänsla...


Sommar och sol

En av de få dagarna jag tillbringade på stranden förra sommaren...

Musik och kärlek...
En enda sak lovade jag mig själv när jag startade den här bloggen. Under inga omständigheter ska jag fylla den med en massa kärleksförklaringar och liknande dravel, mestadels för att jag hånskrattat så gott åt flertalet bloggare som ena dagen förklarar kärleken till sin nya livskamrat och i nästa stund beklagar sig över personen ifråga. Jag föredrar att upprätthålla något värt att kalla privatliv.
Som ni som känner mig lite bättre vet, och resten räknat ut vid det här laget, så har jag träffat en riktig kalaspingla. Eftersom jag ämnar hålla mitt löfte beträffande kärleksförklaringar så lägger jag istället upp ett par riktigt bra kärlekslåtar som jag snubblat över på sistone. Visst finns det väl en och annan vettig textrad, men det är inte det jag fastnat för i de här låtarna - snarare helhetsintrycket och känslan...




Dead by April - Losing You



Lifehouse - Everything

God Natt...
Snart är det dags för sängen, känns det som. Jag behöver vila upp mig inför jobbet imorrn. Visserligen börjar jag inte förrän 13, men för lite sömn och för lång arbetsdag har gjort att jag känner mig tämligen matt just nu.
En glad nyhet är förresten att min kära mor beslutat sig för att komma upp och hälsa på när jag fyller år. Hon ska tydligen stanna från fredag till tisdag om jag inte minns fel, det kan nog bli kalasskoj - särskilt med tanke på att jag har ledigt både fredag kväll samt hela söndag, måndag och tisdag!


Väder: Regn på dagen, fin kväll
Temperatur: 13 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Sen du var här...

2009-05-19, kl 19:27:16
Fullt upp...
Jag fortsätter ha för mycket andra aktiviteter för att hinna med att ägna tid åt bloggandet. Slänger upp lite bilder, hoppas ni lever och mår lika gott som jag gör!


Middagar

Lediga dagar innebär många pannor på spisen...

Hundfoder

Banditen har fått nytt foder,
det kostar tre gånger så mycket som skräpet jag kört ett tag
- samtidigt vågar jag påstå att man får ut tio gånger mer av det...


Storhandling

Passade på att storhandla lite, faktiskt...

Fullt skåp

Det blev väl hyfsat fullt iallafall...

Macadamia-nötter

Tipsar gärna om mina favoritnötter, Macadamia heter sorten,
med en fetthalt på 78% och ett kilopris som oftast inte är av denna världen...


Passat 1

Eftersom Janne alltid "hjälper" mig att skruva i SAABen,
så "hjälpte" jag honom i söndags kväll...


Passat 2

Jag bistod med glada tillrop och handräckning av nycklar/hylsor
- till slut hade motor och låda från donator-Passaten trillat ner på en lastpall...


Passat 3

Och här ser ni vraket som helt plötsligt gav
ordet upp-pallad en ny innebörd...


Jannes Golf

Här är Golfen som ska få Passat-bottendel under semestern,
i bakgrunden skymtar förstås min Black Beauty...


Vovve 1 och Vovve 2

Sista bilden får bli på busfröna,
som för tillfället tar upp en stor del av min tid
- Bandit och Tindra...


Över och ut...
Egentligen har jag hiskeligt mycket att skriva, men som sagt - tiden tryter. Så tillhör du den del av den stora skaran läsare som jag inte pratar med några gånger per vecka får du helt enkelt hålla tillgodo med ack så lite...


Väder: Halvklart
Temperatur: 15 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Åt samma håll...

2009-05-12, kl 13:06:40
Tid, tid, tid...
Jag har verkligen inte haft tid att skriva. Idag har jag iallafall en ledig dag och tro det eller ej - solen kikar fram, härligt!
De senaste dagarna har inneburit ganska mycket jobb och en hiskelig massa trevligheter. Jag återkommer till både jobbet och resten nån annan gång. Mina arbetstider får jag inte meddela och det gäller väl ungefär de andra sakerna också...
Erbjuder iallafall en uppsjö bilder just nu, nästan två veckor gamla, från Valborg och 1:a maj. Får se när jag återkommer igen, men det känns lite svårt att hålla liv i en blogg för tillfället, alldeles för mycket annat som lockar, minst sagt!


Sömntuta

Att sluta "tidigt" på Valborgsmässoafton
och ta det lite lugnt var såhär skönt...


Majbrasa

Rejäl brasa och fint sällskap, vad mer kan man begära..?

Sandviksgatan

Den första morgonen i maj månad bjöd på riktigt kalasväder,
jag tog en liten serie foton på morgonpromenaden...


Fin Bandit

Bandit gjorde sig lite vårsnygg med scarf...

Solsken och kranen

Här syns den rivningshotade, och på senare tid mycket omtalade,
kranen i Södra Hamn...


Going up!

Klarblå himmel och somrig skugga...

Flaggdag

Utanför stadshuset flaggades det förstås...

Vår i luften

Påväg förbi Stadshotellet och stadsparken...

Framåt, framåt

Fortsättning längs Storgatan...

Dött värre

Ner längs Smedjegatan och det är fortfarande helt dött ute...

Tomt

En blick åt höger konstaterar att det är folktomt...

Stackars kran

Den tråkiga kranen som verkar betyda så mycket för så många!
Personligen kunde jag inte bry mig mindre om den trasiga prylen
som vissa tydligen vill kalla kulturminne eller nåt sånt...


Polis 1

En stund senare på dagen gick jag och Banditen ut,
för att kolla in alla motorcyklar på den så kallade Majrundan,
där det kryllade av poliser...


Polis 2

Jag vet inte om de trodde att de yrkeskriminella i stadens mc-gäng
skulle dyka upp eller om de bara vill kolla lite fina hojar
och kontrollera trafiken...


Polis 3

Sista polisbil(d)en, då lyckades jag ändå inte fota piketen...

Frän mc

En av de häftigaste cyklarna jag såg,
med reservhjul baktill...


Gammal mc

Troligtvis den äldsta mc:n jag såg, en BSA tror jag det var..?

Hej så länge...
Ska nu fortsätta njuta av min lediga dag, troligtvis blir det en cykeltur och sen lite dammsugning och ett varv med skurmoppen. Diverse vita och svarta hundhår både på golvet och i sofforna gör att det känns som det är dags för lite städning. Tror jag ska orka ge mig på att klippa klorna på busvovven också, om jag lyckas få liv i honom där han ligger och sover i soffan.
Så fort jag får lite tid över och har nåt vettigt att berätta återkommer jag, men det dröjer nog fram till söndag tippar jag på, om jag inte snubblar över nåt länktips eller annat att skriva om under resten av dagen.
Förresten; jo, jag vet att jag har samma rubrik som på nåt tidigare inlägg...


Väder: Halvklart, blåsigt
Temperatur: 10 grader




Nulla salus sine amor.
Viam inveniam aut faciam.
Pax vobiscum.

Oskar.

Fenomena...

2009-05-03, kl 21:10:41
Ojojoj...
Jag har lite för fullt upp med att njuta av livet och den lilla vårsolen som kikar fram på en klarblå himmel, för att skriva här. Har väl tillfälligt tappat lusten också, dessutom har jag fått lite utlopp för min skrivarlust genom ett intiensivt skrivande på andra "platser" än här.
Härmed avger jag iallafall ett livstecken. Slänger upp de där två låtarna från inlägget som försvann. Vill minnas att jag lade upp dem just för att jag sett ett par riktigt snygga tjejer, på jobbet. Allt eftersom solen börjar värma upp Norrbotten mer och mer, börjar kläderna trilla av. Snart går vi väl nakna häruppe allihop, haha?! Nåväl, låtarna nedan är inte nya och jag hittade inte värst bra versioner på YouTube, men jag hoppas ni fattar poängen.




Justin Timberlake - Señorita



Dante Thomas - Miss California

Planer...
Imorrn jobbar jag 06-15. Sen ska chefen ha semester i två veckor, så jag lär få häcken full. Hoppsan. Dessutom tror jag att jag dragit på mig en förkylning, kanske den där som för ett tag sen aldrig bröt ut? Taskig tajming. Idag har Janne hjälpt mig slänga på både nya bromsskivor och handbromsbackar, eller rättare sagt så har väl Janne skruvat och jag langat verktyg. Senare blev det pizza, Hanna följde med efter att hon kommit hem från en promenad med Banditen, nice.
Nu ska jag göra en kopp te och äta en god, söt, saftig, KRAV-märkt apelsin - direkt från Spanien. Den gör säkert så att förkylningen håller sig i schack trots mitt ihärdiga löptränande...


Väder: Härligt vårväder
Temperatur: 10 grader




Pax vobiscum.
Oskar.