Nå skruva fiolen...

2009-03-31, kl 21:44:32
Städa, tvätta, baka...
Jag har inte haft nåt värst dundertempo idag heller, men har iallafall gjort lite mer nytta än igår. Idag har jag dammsugit, tvättat några maskiner och just nu har jag ett par riktigt fina rågbröd med lingon i ugnen. Dessutom har jag hunnit med både morgonlöpning med Banditen och en lång cykeltur på eftermiddagen. Han verkar hyfsat nöjd, där han ligger och halvsover på golvet.
Nils Landgren har rullat i Spotify större delen av dagen, nu har jag bytt till en Guitar Legends-skiva som är riktigt skön. Innehåller tillochmed en Black Magic Woman-version utan den där halvsura Santana-fuzzen. Den må, nästan, vara hans varumärke - jag tål den ändå inte.
Eftersom Banditen på sistone uppvisat en hel del stresstecken när jag gör mig iordning för att åka till jobbet, så ska han få testa att vara hos min vän Emelie imorrn, jag ska jobba 12-18. Stort tack på förhand till Emelie för det! Vi får väl se hur de kommer överrens. Andra som vill ställa upp som hundvakt kan anmäla sig här... Nånting måste ha hänt med busvovven när han varit ensam hemma, för han började visa den här stressen nästan över en natt, så att säga. Menmen, allt som är trasigt kan lagas?!


Kaviarklämma

Världens bästa uppfinning för oss som gillar kaviar,
visserligen fel märke, Isbjörnen från Lysekil ska det vara, men...


Skvätt skvätt

Löparsetet som är överlägset alla andra, Dobsom R90,
såhär går det när man cyklar utan skärmar i slasket...


Banditen vilar

Idag kom förstås Dalslänningen,
Banditen tyckte dagens nummer var rätt sömningt...


Rågbröd med lingon

Inte helt säker på hur jag gillar det här med lingon, men...

Jäsning 1

Efter första jäsningen...

Jäsning 2

Utbakat och andra jäsningen klar...



Helgen och annat...
Eftersom jag inte skrev så mycket under helgen kan jag ta en kort uppdatering av det jag fortfarande minns. Lördagens jobb innebar full rulle, fick mycket varor för att vara en lördag och det var mycket folk i rörelse, som sig bör en löningshelg. Tur iallafall att vi inte hade alltför mycket kassa. Jag var ganska död på lördag kväll, men Sofia undrade om hon fick komma förbi och sitta en stund här, hon skulle hämta sina föräldrar nånstans. Tyckte det verkade trevligt med lite sällskap, så jag sa förstås ja - det slutade dock med att hon for ganska snabbt igen, för jag satt och somnade mitt i diskussionerna. Söndagen var också en hård dag, hyfsat med folk och jag tog emot måndagens varor på kvällen.
De "hemliga" funderingar som jag skrivit lite om tidigare, handlar om att jag funderar på att flytta. Inte från Luleå riktigt än, men till nånting mindre. Det blir för dyrt att bo såhär stort och fint, när man är ensam. Problemet är bara att det dels är väldigt svårt att hitta nåt som passar mig i storlek/planslösning, samtidigt som man blir tämligen kräsen när man bor såhär stort och fint. Ärligt talat - kul att gå från 90 kvm på bottenvåningen, med splitternytt Ballingslöv-kök och helkaklat badrum med högtalare i taket, till 45 kvm högst upp, med gammalt 60-talskök och "snyggt" målad våtrumstapet och matchande duschdraperi..? Nej, precis. Det är förstås inget definitivt beslut, men nånting jag överväger, starkt.
Iochmed att utgifterna sjunker, slipper jag känna att jag "måste" jobba lika hårt för att klara mig, kan ta ett ordentligt tag i skolan och få färdigt skiten. För det börjar dra ihop sig till att flytta neråt. Minst sagt. Jag trivs jättebra i Luleå, MEN det är på tok för långt bort från såväl familj som civilisation!



Väder: Halvklart, solig dag
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Brustna hjärtans höst...

2009-03-30, kl 22:36:09
Lugna gatan...
Tämligen händelselös dag idag. Det har varit så full rulle på jobbet i helgen att jag hämtat andan lite grann idag. Skönt, men samtidigt känns det alltid som man "slösar tid" när man bara gör ingenting..? Har iallafall varit iväg och köpt en rejäl kylbox till kära systers och svågers båt, det blir fint i sommar.
Nåväl, snacka om torka på min bloggfront. Kan fortfarande inte riktigt delge er helgens spännande händelser, för jag lyckas inte komma fram till några vettiga formuleringar. Jag antar att man lär sig mer och mer, upplever mer och mer, ju äldre man blir. Iochförsig kanske det är en självklarhet, men... Trodde aldrig jag skulle få se det jag såg igår, både på gott och ont. När en människa så pass kraftigt gav utlopp för sina känslor, på grund av något jag sagt/gjort/visat, blev det en ögonöppnare för att jag kanske inte ska pressa andra lika hårt som jag pressar mig själv, eller driva på dem lika kraftigt som jag driver på mig själv. Jantelagen får ursäkta, men det är inte alltid helt lätt att vara riktigt bra på det man gör.
Tror knappt att någon förstår värst mycket av senaste stycket, men jag fick iallafall ur mig lite. Nu lyssnar jag på Depeche Mode och bloggar, samtidigt som jag kollar Ballar av stål och äter nybakta chokladmuffins. Lovely monday! Nyss kollat CSI och kan faktiskt inte låta bli att kolla på Ballar av stål, även om det är lite "över gränsen" för min smak. Nej, hörni, jag slänger in ett par bilder och bjuder på en av Petters starkaste texter - känns som ett givet kort i soundtracket till Jens Lapidus Snabba Cash eller Aldrig Fucka Upp. Får se om jag kommer på lite mer vettigt att skriva imorrn...


Potatis

Först visste jag inte vad jag skulle laga till middag,
förutom att det skulle vara nåt med potatismos...


Början till köttbullar

Sen kom jag på att jag ville ha köttbullar till,
så här har ni min "grund"...


Middagen

Och här är resultatet...

Chokladmuffins

Bakade chokladmuffins ikväll, riktigt goda...





Petter - Henry Hård...


Avslut...
Till sist ursäktar jag mig, återigen, ifall färger, skärpa, kontrast etc är lite halvkasst på bilderna, men det beror ju på "skärmen", alltså tv:n. Vill dessutom tillägga att rubriken på dagens inlägg inte har nåt med mitt (obefintliga, haha!) kärleksliv att göra, den syftar bara på alla förhållanden/romanser som går åt pipan runt mig, för tillfället och under den senaste tiden.



Väder: "Varierat", snöar nu
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Vår för Hjärter Dam...

2009-03-30, kl 00:21:10
Bilder...
Skriver inte mycket nu, slänger bara upp ett gäng bilder. Ska krypa till sängs. Jag har mycket att berätta, men måste klura ut hur mycket jag törs skriva, man vet ju aldrig vem som läser orden här..!
Jo, just det, förresten. Om bilderna har dålig skärpa eller lite skumma färger beror det på att jag fortfarande har datorn vid tv:n - inte riktigt lika lätt att redigera som vid en konventionell skärm med lämpligt avstånd.


Gräv i snön!

Tävling på jobbet i lördags, ta med din spade och gräv fram priser i snöhögen,
högsta vinsten var en platt-tv...


Truck och varor

Lördags-leveransen tillsammans med en snabb-truck...

Resten!

Resten av lördagsvarorna, minns inte totalvikten, men ett par ton kanske..?

Köra truck är kul..!

Kalla mig lättroad, men det är förbaskat kul att glida runt på de här...

Lördagkväll

Lördag kväll; morötter, gurka, dip och nachos...

Matlåda

Söndagens matlåda lagade jag före jobbet;
potatis, morot och broccoli tillsammans med en "gryta" på lök, falukorv och krossade tomater...


Söndagkväll

Fick nån helskum impuls att göra ett glas O'boy,
fråga mig inte ens varför jag har sån skit i skåpet..!



Väder: Snöfall hela dagen, ca 1 dm
Temperatur: -5 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Jag har väntat på ett regn...

2009-03-27, kl 20:46:31
Tid, tid, tid...
Jo, jag vet att jag återkommer till det, men jag fattar verkligen inte hur människor hittar tid till att vara aktiva bloggare. Visst, jag förstår ju när det kommer till dem som tjänar pengar på det hela, då blir det liksom "värt besväret" så att säga och man kan avsätta tid till det..!
Nåväl. Igår jobbade jag 12-21 och idag 06-13. Inga större bekymmer någon av dagarna, idag var det dock extra schysst att jobba eftersom Ove började 12 - jag tog hand om varorna. Apropå det så börjar snacket gå om när/var/hur man ska göra saker i sommar. Vem vet, säger jag och inbillar mig att allt löser sig, "som vanligt". Har gått och klurat på lite spännande saker i skallen i ett par dagar nu, men det är inget jag yttrar öppet än så länge. Dagens viktigaste notis är det faktum att man kan följa Micke direkt från Nashville i hans blogg.
Det blir jobb hela helgen, 10-21 imorrn och 13-21 på söndag. För att ni ska hålla er sysselsatta, jag kommer väl knappast blogga värst mycket, så bjuder jag på en länk till en frän affär. Ännu ett ställe där jag helst skulle klicka hem minst en av varje artikel. En keps därifrån kan det nog bli iallafall, nu när jag sparar ut håret. Går faktiskt med "Coop Forum"-kepsen vareviga dag på jobbet, sweet!
I övrigt då? Jo, för tillfället har jag flyttat ut datorn i vardagsrummet och kopplat den till tv:n. Man ska ju testa allt, som de säger. Min trackball är trådlös så det var lugnt, men tangentbordet är sladdat, så där är det lite spänt. För er intresserade/insatta kan jag meddela att jag kör komponent ut på grafikkortet och lyckas tydligen komma upp i 1980*1080 om jag fattat allt rätt, använder det dock inte - ser ju inte att läsa text då! Ska tanka nån bluray-film och se hur det känns. Självklart har jag optisk ut i 5.1 DTS på ljudkortet, så det är rätt gött det också.
Eftersom ingen annan köper blommor till mig, så tog jag och gjorde det själv idag. Tio stycken fina, vita rosor som hamnade i en vas ovanpå ugnen. Bild nedan förstås. Fem poäng till den som kan identifiera en röd tråd bland de tre föremålen överst i bilden. Ungefär samtidigt som jag köpte rosorna, gick jag och funderade på vad jag skulle äta. Helt plötsligt slog det mig, likt en blixt från klar himmel, att jag ville ha korv och pommes frites. Kanske för att bara känna mig riktigt onyttig eller möjligtvis ta mig tillbaka till nåt barnkalas runt 1991, jag vet inte riktigt. Grillkorv, pommes frites och en rejäl klick chilisås satt som en smäck i kistan, självklart finns en bild längre ner.
Ryktet säger förresten att Emilia kanske kommer hela vägen från Stockholm upp till Luleå igen, om nån månad. Snacka om kul, jag hoppas på många och långa storys från Thailand. Bjuder på en låt längre ner, som får mig att tänka på tjejer som henne. Tror det var Nina som spelade den för mig, i den här versionen, första gången. Riktigt grym låt, med ett kalasbra band. Annars blandar jag Skid Row och Journey i min spellista idag.


Shirtstore.se!

Rosor

10 vita rosor ovanpå min ugn...

Käk

Korv, pommes frites, chilisås och mjölk - gött, gött, gött, gött...

Eftersnack...
Nu tror jag att jag ska rasta Banditen, förbi Statoil och köpa mig en liten chokladbit. Efter det blandar jag nån god dip, stavar lite moröttter och gurka samt avnjuter det tillsammans med lite chips. Riktigt soft fredag med andra ord. Insåg precis nu att jag sitter och skriver detta när resten av Sveriges befolkning kollar på antingen Let's Dance eller Så ska det låta. Jag klarar mig bra ändå haha!
Dagens största irritationsmoment ligger i alla de stavnings- och språkfel som förekommer på internet. Bloggar, hemsidor, affärer - you name it. Jag vet att jag inte skriver perfekt själv, men jag har åtminstone som ambition att hålla min svenska någorlunda förståelig. Särskrivningar eller stavfel hittills..? Fadren borde väl hittat nåt?! Problemet är att det märks t-y-d-l-i-g-t att det hela har med åldern att göra. Tro mig, det blir verkligen uppenbart i vissa fall. Jag förstår om man har bråttom och slarvar, men som sagt - lite kan väl alla ni därute försöka höja er i nivå..? Värst av allt är nog de som faktiskt tror sig vara så himla duktiga på vårt svenska språk, men som gång på gång upprepar samma fel. Får ta och återkomma till ämnet, för är det nåt jag kan haka upp mig och snöa in totalt på, så är det detta.
Jag skall nu övergå till att vattna mina sex blommor. Här kommer musiken...




Dave Grohl (Foo Fighters) - Everlong (Acoustic)...



Väder: Varm sol, kall luft
Temperatur: -8 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Måste vara två...

2009-03-25, kl 20:25:26
Lång dag, kort kväll...
Murphys lag säger väl nåt i stil med "Finns det nåt som kan gå åt skogen, så kommer det gå åt skogen!"..? Det visade sig förstås vara sant idag. Coop Forum i Piteå hade fått all inredning levererad, utom hyllorna som ska sitta upptill och hjulen som vagnarna ska stå på. Självklart löste vi det ganska dugligt ändå, tillfälligt, men snacka om frustrerande när man blivit lovad att grejorna ska komma fram en viss dag och de inte gör det.
På morgonpromenaden 04:30 imorse slocknade gatubelysningen. Gött! Mötte upp Ove på Statoil 05:20, jag var i tid för en gångs skull. Väl framme i Piteå rullade allt på, utom ovan nämnda bekymmer - vi jobbade riktigt bra och det märks att man inte behöver stanna upp och tänka lite, när man lagt samma pussel en gång förut. Allmänt skön arbetsdag där frukostfika, lunch och eftermiddagsfika ingick, thank you Konsum Norrbotten. Lunchen intog vi på Golden Dragon, jag klämde i mig nån slags kombination av friterat fläskkött och biff i currysås. Satt där det skulle.
Dagens tack skickar jag till Helena, Janne och Hanna. Allihop ställde upp på mig och Banditen, ifall husse skulle behöva vara borta länge. Nu blev det inte så, vi gav oss strax efter 16, tog en snabbkoll hos Ica Kvantum Piteå innan vi for hem. Väl hemma avnjöt jag en skön löptur, lite för kallt för Dobsom-brallorna idag bara. Tyvärr märkte jag det inte förrän jag redan var ute. Nu har jag lite kinainspirerat käk på spisen och tänkte dunka ner i soffan...


Mindre snö!

Snömängden har minskat...

Husse och Bandit

Tänka sig att vi fastnade på samma bild, jag och Banditen...

Full fart framåt

En tokig vovve på en riktigt härlig promenad igår...

Herre på täppan?

Nån har börjat inse att snöhögsklättring faktiskt är rätt fränt...

Röda tråden-björken

Jo, jag tror jag lyckats pricka rätt björk igen, eller..?

Föda

Inspirerades kanske av kina-lunchen, eftersom jag gick hem och lagade asiatiskt;
bladselleri, strimlad-lövtunn kotlett, morot, lime, färsk vitlök, ingefära, snackpaprika, lök...


Göttgött!

Såhär nice blev det i pannan, rejääält med soja...


Väder: "Kalasglasklart", mörkt nu
Temperatur: -7 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Innan mörkret faller...

2009-03-24, kl 22:39:09
Kort och gott...
Lediga dagar passerar fort, inte sant? Jag skriver nästan inte mer än "God Natt" idag. Tänkte gå och lägga mig nu, skall lämna Luleå 05:20 imorrn, för en dags arbete i Piteå. De vill ha samma fina inredning som vi har på jobbet, så jag och Ove åker dit och hjälper till lite.
Dagen har varit skön, skön och skön. Bäst av allt var nog löpturen. Helrätt temperatur, ett par minusgrader, och nästan barmark. Gick så lätt att jag tog och körde ett varv extra, nice. Sämst av allt, idag, har varit att jag nu insett att det är dags för nya löparskor till hösten. Dubben på mina vinterdojor börjar bli för nötta för att göra nån större nytta.
Slänger åtminstone upp den utlovade bilden på hallon- och jordgubbskakan från igår. Nu blir det sängen - inte nog med att vi börjar tidigt imorrn, ingen vet hur lång dagen blir...


Kaka!

Den blev riktigt god, faktiskt...


Väder: Gott och blandat, uppehåll
Temperatur: -5 till 2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Hum hum från Humlegården...

2009-03-23, kl 23:52:29
If it ain't broke, don't fix it...
Hm. Knepigt det här med att stajla till bloggen lite. Jag trodde ju att alla de problem som fanns, för runt tio år sen - när jag började få upp ögonen för HTML, borde varit bortblåsta sedan länge. Uppenbarligen är det inte så, bloggen ser helt olika ut beroende på vilken webläsare man använder. Sorgligt, bittert. Ser jag ut som jag bryr mig? Nej, precis. Jag får väl fixa till det nån gång...



Väder: Mörkt
Temperatur: -6 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Lovesång...

2009-03-23, kl 20:33:01
Ännu en slö-dag...
Har inte gjort värst många knop idag heller. Riktigt soft med andra ord. Spelat och skrivit lite, surfat runt bland struntsaker och diverse kul prylar på Blocket. Gjorde en "liten" kycklingsallad till lunch-/eftermiddagskäk, gottgott. Börjar bli lite mer varierande väder nu, rätt skönt tycker jag, det får ju inte bli för mycket av den klarblå himlen och stekande solen - det väntar jag hellre med till sommaren...
Dagens stora fråga är hur jag ska klara av kvällen som soffpotatis. På Kanal5 går måndagens standardserie CSI, klockan 21. Inga bekymmer så långt. Tyvärr krockar det med Packat & Klart på Svt1/2, ryktet säger att det kommer vara nåt intressant inslag, eller kanske snarare intressant reporter. Menmen, låt oss hoppas att jag kan lösa detta i-landsbekymmer, kanske med hjälp av SvtPlay eller nåt åt det hållet..?
Det märks säkert att jag inte har så mycket vettigt att komma med idag, men jag fortsätter gärna ordbajsa ändå. När man inte har så mycket vettigt att säga, kan man alltid ta upp politik. Jag ger mig sällan in i politiska diskussioner, främst för att folk har så svårt för att diskutera - utan att bli upprörda. Ska inte göra några ingående ställningstaganden för tillfället, men jag bjuder på ett citat från förra veckans (?) mycket intressanta tv-program, "Rakt på" med KG Bergström.
De utfrågade var Mona "Toblerone" Sahlin och Fredrik "Babyface" Reinfeldt. Personligen tycker jag Reinfeldt blivit starkare under sin tid som statsminister, dock gör han det ganska farligt för sig själv när han tar på sig översittarkostymen och försöker låtsas som han inte ens behöver svara på vissa frågor. Mona Sahlin är förstås inte så himla mycket bättre, hon heller, det märks verkligen att hon slår ur underläge och inte riktigt vet var hon ska sikta, eller hur hårt hon ska slå. Huvudsaken tycker jag är att man håller sig ovanför bältet! Nåväl, till det där citatet nu, hoppas jag skrev ner det hyfsat korrekt; "Ibland är politik att välja - Fredrik Reinfeldt - ska vi sänka skatten för de som redan har mycket pengar, eller ska vi rädda välfärden..?"
Nu ska jag gå och ta ut en riktigt fin hallon- och jordgubbskaka ur ugnen, hoppas den är lika god som den ser ut att vara. Bild kommer senare ikväll eller, mest troligt, imorrn. Jo, just det, förresten. Jag har stajlat till bloggen lite, men man vet ju aldrig riktigt hur det funkar i olika webläsare, med olika upplösning och sånt. Ser det jätteskumt ut hos just dig, kan du väl säga ifrån...


Höga Kusten-bron

Livet är en enda lång resa, frågan är bara vad målet är...


Kycklingsallad

Kyckling, bladspenat, grön bavaria, lollo rosso, gurka, rättika, snackpaprika...



Väder: Väldigt blandat
Temperatur: -4 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Dom tomma stegen...

2009-03-22, kl 20:57:20
Vår, eller..?
Snacka om kalasväder. Riktigt gassande vårsol, hög och klar luft, några plusgrader. Jag har inte gjort många knop idag, mest bara njutit av vädret, både ute och inne. Jobbade som sagt 10-21 igår och det var förvånansvärt lite folk i rörelse, trots pension och barnbidrag. Mest troligt för fint väder, ingen som vill gå inne och handla när det är vårväder ute... Frågan är bara om "våren" är här för att stanna? Känns väl tidigt än så länge, minst en släng snö till borde vi kanske få, eller?!
Ungsstekte en hel kyckling för en stund sen. Vi hade nåt kampanjpris, 17:90/kg och jag roffade åt mig en som var på väg att gå ut i datum - halva priset. Således fick jag hem en hel kyckling för ungefär tio spänn. Billiga middagar haha! Hällde på lite soja, Smokey Hickory-marinad, timjan, mynta, salt och peppar. 70 minuter i ugnen på 175 grader och sen var den klockren.
Nåväl, imorrn är jag ledig, återstår att se vad jag ska hitta på då. Möjligtvis kolla efter ett par skor, eller två? Och blogga lite kanske. Löptur står också på schemat, härligt!
Jo, just det - jag bjuder på ett par schyssta låtar en bit ner. Hade helt missat Tomas Ledins nya, men den var ju rätt skön, kändes helrätt i den här årstiden. Movits! bjuder jag på mest för att de är ett klassiskt älska eller hata-band, deras musik delar verkligen sällskap. Själv står jag lite mittemellan, men har väl övervägande positiv kritik att komma med...


Kalasväder

Finfint väder mest hela tiden...

Helstekt kyckling

God kyckling, yes please...





Tomas Ledin - Håll Ut...




Movits! - Swing för Hyresgästföreningen...



Väder: Kalas-förmiddag, sämre eftermiddag
Temperatur: 3 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

För dig...

2009-03-21, kl 09:23:56
Tid för att blogga..?
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Hur hittar folk tid till att hålla på med sitt bloggande? Visst, att ta lite bilder hit och dit, tänka ut lite text och skriva ner den - det är väl inte så himla farligt, MEN blogg.se är verkligen inte det snabbaste/smartaste jag sett. WYSIWYG-editorn är så full av buggar att jag inte vet vad den ska liknas vid och bilduppladdningsverktyget känns ungefär lika up to date som en sladdad telefon. Nåväl, ingen idé att klaga, jag lever ju och mår gott.
Vädret är fortfarande helt underbart och dagarna försvinner i en rasande takt. Jobb, cykelturer, löpning, lite inspelning och låtskrivade - ja, det är väl de huvudsakliga aktiviteterna. Lägg till lite tv-tittande och socialt umgänge så har ni en Oskar. I torsdags jobbade jag 13-21, igår 06-14 och idag 10-21. Sen blir det lite ledigt; gött! Ska försöka hitta tid till lite mer bloggande, tills dess får ni hålla tillgodo med några bilder...


Stabil frukost

Vill man dryga ut sin ägg- och baconfrukost passar det kanske bra med morötter och Keso...

Annorlunda Metro

Gårdagens Metro var riktigt häftig, hela utsidan var en annons, jag blev då påmind om att jag behöver nya skor...

Ingen snöhög

Snöghögen är bortforslad, lägg märke till ljuset ute 090321 kl 05:20...


Väder: Lite molnigt, lite klart
Temperatur: -1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Kom hem nu...

2009-03-18, kl 11:16:45
Full rulle...
Tänk att en himmel kan vara så blå och en sol skina så starkt, redan i mars! Kalasfin morgon/förmiddag, jag vaknade vid sju, snoozade till åtta och tog sen en löpvända med Banditen och hämtade Metro. Lite frukost, läsa tidning, kolla Nyhetsmorgon och sen är dagen igång. Hann tillochmed tvätta och tumla en maskin, nu på morgonen. Strax dags för jobb, 12-18 som sagt. Imorrn jobbar jag 13-21, eller om det var 12-21 - minns inte riktigt. Slänger in lite bilder och en riktigt fin låt, ska spela den för rätt tjej nån gång i livet, jag måste bara träffa henne först, haha!
Nu ska jag se till att få i mig ett par mackor, ta en dusch och ge mig iväg. Ha en fortsatt trevlig dag!


Bakad kaka

Gårdagens kaka, den blev goood...

Skivad kaka

Ser väl ok ut, eller..?

IKEA-inköp

Janne och Hanna var på IKEA i lördags,
naturligtvis var de snälla nog att handla lite åt mig...


Frukost

Min standard-frukost som hängt med i ett drygt år,
bortsett från Metron, som är ganska nytillkommen förstås...






Katie Melua - Nine Million Bicycles...



Väder: Klarblå himmel, strålande sol
Temperatur: 2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Hugger i sten...

2009-03-17, kl 21:44:01
Snabb uppdatering...
Kreativiteten fortsätter flöda och jag undviker bloggandet. Bjuder återigen på en bildkavalkad, för att ge en liten uppfattning om vad jag sysslar med på de lediga dagarna, förutom musiken. Har för övrigt både dammsugit, skurat, vattnat blommorna och borstat Banditen idag. Jobb på schemat imorrn; 12-18. Nu är min kaka, för närvarande i ugnen, snart klar...


Mackor

Nybakta mackor igår...

Dagens middag!

En slags tomatsoppa till lunch, riktigt, riktigt, riktigt god;
fusk-tomater, crème fraiche, smör, morötter, vitlök, lök, palsternacka, chipotle, bladselleri...


Hopkok

Rotsaker, lök och chipotle som grund...

Kalkon

Marinerade och helstekte en fin kalkonbit...

Färdig soppa

Soppan färdig...

Färdig kalkon

Kalkonen färdig...

Sockerkar

Håller man på med nåt som kan liknas vid en tomatsås i grunden,
får man icke glömma sockret...


Serverat & klart

Serverat i en skål, kalkonen i soppan, toppat med en bit grönmögelost...

Tom skål

Nu på kvällen har jag slängt ihop nån slags chokladkaka,
återkommer imorrn med resultatet...



Väder: Nästan helklart idag
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Nästan perfekt...

2009-03-16, kl 22:59:30
Fullt upp...
Vilka dagar, vilken kreativitet, vilken produktivitet, vilken sol, vilken himmel, vilken vår. Alltihop sant, utom kanske det där med vår. Den är väl inte riktigt på gång häruppe redan, jag tror det är lurendrejar-bluff, helt enkelt! Har inte tid att varken tänka eller skriva, man har som mest fullt upp när man är ledig - jag har full förståelse för alla pensionärer, jag vaknar ju tillochmed samtidigt som de gör på morgonen. Bjuder på bilder istället för text...


Banditen på språng

Bandit njöt av det härliga vädret...

Köksbänken

Hittade några burkar i ett skåp, de har väntat länge på att komma fram...

Lunchen idag!

Större delen av ingredienserna till dagens lunch;
kålrabbi, färsk vitlök, potatis och lök...


Pepparkvarn

En STOR favorit, min Skeppshult-pepparkvarn - gjutjärn...

Lunchen färdig...

Grillad kassler, keso och potatis-nånting...

Bandits ben

Bus-Bandit fick ett stort, gott ben idag...

Ojäst deg

Kände för lite nybakt bröd på kvällen, så jag satte en deg...

Halvjäst deg

Degen jäste fint...

Färdigt bröd

Blev nån slags tekaksbullar...


Väder: Strålande dag, mörkt nu
Temperatur: -1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Eldvakt...

2009-03-15, kl 20:53:02
Lite musik...
Kom att tänka på en låt, eller snarare del av en låt, som jag ämnat lägga upp här ett tag. Låten heter "Bad Things" och framförs av Jace Everett, används som signaturmelodi till serien True Blood. Har du missat den, så kolla upp den snarast. Går väl än så länge bara på Canal+ i Sverige, men det har väl aldrig hindrat nån med tillgång "vilda väbben". Riktigt skön låt, tycker jag! Nu blir det soffan och lite mackor. Hoppas jag återfår lite blogglust imorrn, när jag är ledig..!




Jace Everett - Bad Things, här inklusive inledningen till den aktuella serien



Väder: Mulet, mörkt
Temperatur: 1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Kom...

2009-03-15, kl 20:31:53
Tala är silver, tiga är guld...
Jag har fortfarande helt andra saker i fokus, än att sitta här och ordbajsa. För det blir ju lätt det man gör. Självcentrerat och inavlande vältrar man sig i sina egna påhitt, tankar och åsikter. Å andra sidan är det ju ingen som tvingar just dig att läsa? Nej, dåså - håll tillgodo.
Lyssnar på Pearl Jam idag. Lagom tungt, lagom svängigt, lagom skrikiga gitarrer, lagom kommersiellt - lagom av allt? Bra eller dåligt, you tell me. Idag har jag jobbat 8-17, det har varit en seg dag. Jag är lite ovan på det där med att jobba söndagar, men det funkar ju - fina och lätta pengar. Jobbade 10-21 igår, varför jag knappt hann med mycket mer än att åka hem och krypa ner i sängen innan det var dags för jobb igen.
Nej, jag har verkligen varken lust eller tid för att skriva mer nu, så jag lämnar alla er läsare ensamna ikväll...


Isen, Gültza

Isen lade sig även detta år...



Väder: Mulet, vårigt
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Söndermarken...

2009-03-14, kl 09:19:04
Snabbt och kort...
Idag jobbar jag 10-21, precis som alla andra sju av åtta lördagar, det funkar som sagt. Morgonpromenaden var fin, några plusgrader ute och det verkar som att större delen av Luleås hundägare kommit på att de faktiskt måste rasta sina hundar, nu när det inte är så kallt längre - för när det är kallt verkar de inte finnas nånstans..? Strax dags för frukost här, oavsett väder...
Dagarna rullar på fort och jag har inte skrivit sen i torsdags, blir inte nåt långt just nu heller, har andra prioriteringar för tillfället. Återkommer ikväll eller imorrn kväll, med nåt mer matnyttigt. Var iallafall ute på jobbet och handlade igår, med Nina, vi hade riktigt kul. Slänger in en härlig bild på en vacker skymning, direkt från Vänortsvägen för några år sen...


Skymning, vinter

Ack så vackert...



Väder: Mulet, lätt vind
Temperatur: 3 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Tanken som räknas...

2009-03-12, kl 11:55:12
Blåa fläckar på himlen...
Små, små fläckar av en blå himmel tittar fram, bakom molnen. Under tiden som jag skriver spricker det upp mer och mer. Äntligen! Idag jobbar jag 13-21, varför jag gör alla mina "sysslor" på förmiddagen. Har hunnit med en löptur med Banditen, lös idag igen, före frukosten. Den var förresten ganska massiv, frukosten alltså, och finns på bild nedan. I dagens Metro har jag hittat ett länktips, som även det finns en bit neråt.
Har insett att jag borde bege mig till en sportaffär för att införskaffa en schysst "andas"-tröja att ha under Dobsom-stället, när jag springer. Det är lite för kallt för att springa utan nåt under, iaf på överkroppen, och jag är hemskt trött på min bomullspolo - den blir bara en blöt och tung. Dock blev jag avskräckt när jag såg priserna. 600:- för en vettig tröja? Jovisst, det var Nikes Dri-fit, men ändå...
Det heta länkstipset idag, är gemenskap:grön. Ett sånt där ställe som man bara vill handla, handla, handla på. Dels många riktigt schyssta prylar och dels är allt tillverkat av antingen återvunnet och/eller miljövänligt material. Om du ändå ska klicka in och kika; missa INTE magnetsakerna, exempelvis armbandet 2Mighty. Fränt värre!


gemenskap:grön

Stabil frukost

5 skivor bacon, 2 ägg, 2 ostmackor, 1 glas äppeljuice och 1 Metro
- det har man gjort sig förtjänt av, när morgonpromenaden bestod av löpning...


Parenteser...
För tillfället lyssnar jag på 3 doors down. Dagens buggtips till Spotify-folket är att uppdatera sökfunktionen så den kan översätta siffror till ord och vice versa.
Tänkte bjuda på lite snabba reflektioner/åsikter om aktuella nyheter. Först och främst: Luleå Hockey fick stryk igår, igen. Jovisst, domartabben var kass, men att det alltid ska gnällas så? Är det inte sönderskurna däck på en buss några fans hyrt, så är det för lite klirr i kassan, dåligt publikstöd, kass tränarduo eller att solen inte skiner. Till saken hör att jag just nu är hemskt trött på alla människor som ska hålla på och klaga. Kära nån, för att citera Nalle Puhs polare Nasse. De allra flesta står ju på benen, vaknar på morgonen och andas frisk luft varje dag?!
Som nummer två grubblar jag lite över det här med barnläkaren som häktats och nu släppts. Det snackas om nya lagar, eller att se över förordningar, så att föräldrar ska kunna ta beslut om att en livsuppehållande behandling ska kunna avslutas, oavsett hur pass osäkert det är att barnet kan komma att överleva? En form av dödshjälp med andra ord? Rätta mig gärna om jag fått alltihop kring bakfoten. Den enda vettiga frågan jag ställer till det där är: När är ett barn inte ett barn längre? För man kommer väl isåfall sätta nån slags åldersgräns? Eller ska det hela avgöras i domstol, i efterhand, så ingen människa vet hur de ska gå tillväga från fall till fall?!
Sist, men inte minst - ingen har förstås kunnat undgå skolmassakern i Tyskland. Landssorg, och jag sörjer med er, tyskar. Det som, förutom själva dödsfallen, är trist med såna här fall är framför allt diskussionerna, kring säkerhet i skolor och liknande, som uppstår. Jag såg nån (tysk) tant på tv som uttryckte sin sorg och tyckte det fanns mycket att göra, till exempel låsta lektionssalar, visitationer, metalldetektorer etc. Personligen anser jag att man måste börja i nån annan ända än att stänga/låsa in barnen och låta dem gå i en skola som har säkerhet endast jämförbar med flygplatser och fängelser. Eller?

Musik från igår...
Enligt löfte igår har jag nu letat upp de där låtarna. När jag vaknade igår morse hade jag en konstig känsla i kroppen. Kände mig lite som i "Anxiety", fast kanske inte riktigt så extremt. Låten bjuder, för min egen del, på blandade minnen och känslor - jag tycker den är riktigt skön.
Efter en kort stund blev jag dock på bättre humör, ungefär samtidigt som gatubelysningen slocknade. Då kände jag som i den andra låten, verkligen! När jag satt och sökte på YouTube hittade jag förstås Jill Johnsons tolkning och snubblade då vidare till hennes härliga version "Jolene". För er som, likt mig själv, förstår texten och tycker att Jill Johnson är riktigt snygg passar en av YouTube-kommentarerna bra; "I doubt Jolene has shit on this chick! Damn! Fine as hell!"
Haha!




Black Eyed Peas - Anxiety...




Ted Gärdestad - Oh, vilken härlig dag...



Väder: Klarblå himmel
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Fria vägar ut...

2009-03-11, kl 20:44:38
Jobb och löpning...
Imorrn ska jag orka leta upp ett par bra versioner av de låtar som beskriver min morgon (idag) allra bäst. Jag vaknade iallafall och tog mig till jobbet, utan några problem, pigg och glad - till slut. Insåg när jag var ute med Bandit på morgonen att gatlamporna precis slocknade. Klockan var då 05:30. Underbart. När jag gick från personalparkeringen och in på jobbet insåg jag att det var näst intill dagsljus. Klockan var då 05:58. Underbart!!!
Jag har idag jobbat 06-18. De här passen är både sega och härliga. Kan inte bestämma mig för om jag hatar dem eller älskar dem, kombination? Jobbet har rullat på fint och när jag äntligen kom hem till Banditen gick vi ut på en promenad. Helt plötsligt kände jag för att springa av mig lite energi, jo - jag hade faktiskt mycket energi kvar trots den långa arbetsdagen, och eftersom jag alltid promenerar i löpardojor var det inga bekymmer. Dock hade jag varken kläder för att springa i, eller koppel och midjerem till Banditen. Bestämde mig för att pröva att låta honom "jogga" med mig, lös. Något som ALDRIG brukar funka, eftersom han tror vi ska busa... När han har dragselen, koppel och husse fastsatt i midjerem är det en helt annan sak. Nåväl, till poängen - det gick hur bra som helst. Vi mötte tre hundar (!!!) och samtliga hundmöten flöt förbi problemfritt. Stolt husse.


Pirat-vovve

Banditen har klättrat upp i piratskeppet nere på stranden...

En goding och mackor...
Dags för mig att inta tv-soffan en stund. Ska göra några ostmackor, en kopp te och kolla "Lie to me" på 4:an. Fastnat lite för den serien faktiskt, inte tillräckligt för att orka tanka hem, men lite sådär lagom att jag kollar om jag har möjlighet och minns. I brist på bättre, bjuder jag på en fruktansvärt skön Queen-låt. Gött sound, kul text - helt enkelt ett annorlunda koncept att sjunga om tjock-rumpade tjejer, om vi ska direktöversätta. Jag tänkte dra till med "Bicycle Race", men så kom jag på att det är lite väl mycket naket i den videon...




Queen - Fat bottomed girls...



Väder: Mulet, men lugnt...
Temperatur: -6 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Där elden falnar (men fortfarande glöder)...

2009-03-10, kl 21:20:32
Bra vibrationer...
Ännu en härlig dag har passerat. Jösses, säger jag bara. Min kreativitet har varit, och är fortfarande, på topp. Jag har nästan bara lämnat datorn och gitarrerna för att motionera Banditen, samt äta. Härligt när man kan vara så produktiv och faktiskt känna att man kommer nånvart!
Det känns som att jag har oerhört många saker på hjärtat, men inte riktigt vet hur jag ska uttrycka dem. Kanske har jag kommit in i nån ultra-positiv fas för tillfället, när ljuset börjar komma tillbaka och vårvintern bjuder på härliga dagar - solen lyser faktiskt bakom molnen.
Istället för att tillbringa alltför lång tid med att babbla på om hur bra jag har det, så tar jag och slänger in lite bilder, jo - jag tycker att det är kul att bjussa på lite bilder mest hela tiden. Sen ska jag snart ta och "svara" på lite kommentarer också, det har ju faktiskt blivit några stycken. Men de svaren skriver jag förstås direkt under kommentarerna. Så, har du skrivit en kommentar - kolla om jag svarat och kommentera gärna mera...
För tillfället är det Nickelback som rullar i Spotify, de får utgöra kvällens inspirationskälla till musiken jag jobbar på just nu, vem vet hur detta kan sluta?!


Snöhögen

Den omtalade snöhögen utanför mig...

Metro

Kände ett brinnande sug efter en morgontidning till frukosten imorse,
så jag tog vägen förbi Metro-lådan vid Stadshuset på morgonpromenaden...


Bengtsfors-Tidningen Dalslänningen

Senare damp favoritläsningen ner i brevlådan,
bilden tillägnar jag Niklas E...


Kladdkaka

Såhär fin blev gårdagens kladdkaka...

Mindre kladdkaka

Och såhär länge räckte den...

Smoke it!-kryddmix

Kryddmixen till dagens käk, ack så gammal, men ack så god...

Korvpytt

De senaste dagarnas käk har varit ganska lika, men...

Fullkorns-bulgur

Ganska gott, sägs vara rätt så nyttigt också...


Väder: Mulet, lite snöfall
Temperatur: -5 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Mareld...

2009-03-09, kl 21:03:31
Mat och bak...
Lång dag idag och jag har faktiskt fått gjort en hel del. Sitter just nu och väntar på en kladdkaka i ugnen samtidigt som Luleå-Frölunda går på Kanal9. Saknar dock skrivarlust idag, så jag bjuder på ett citat och lite bilder istället.
"Jag kunde ställa mig naken, jag skulle mena en del,
men ett dreglande lejon, skulle ta det helt fel."


Lunch igår

Gårdagens lunch; spenat- och gräddstuvad pyttipanna...

Dagens lunch

Lök, vitlök, morot, chorizo, ost, palsternacka
- mina "standardingredienser" med lite variation...


Lukta?

Doftar ljuvligt när man fräser lök och vitlök...

Färdigt

Tillsatte lite fullkornssnabbmakaroner, sen var det klart...

Smet

Smeten till kladdkakan, ugnen piper "Färdig" om alldeles nån sekund...


Väder: Mulet, lätt snöfall
Temperatur: -2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Försvarstal...

2009-03-08, kl 11:57:53
Vilken härlig dag...
Jag vaknade klockan åtta, pigg som en lärka. Satt vid datorn och läste lite, innan jag begav mig ut på promenad med Banditen. Ett par spännande hundmöten, som han klarade fint. Kanske delvis berodde på att de mötande vovvarna också var duktiga och någorlunda väluppfostrade. Efter en god frukost framför Nyhetsmorgon tog jag tag i dammsugaren och promenerade med den istället för Banditen. Passade på att plocka bort gäst-"sängen" också, nu när Ante lämnat stan. Snacka om att man är glad att man fick en riktigt bra dammsugare i julklapp. Bandit fortsätter byta päls och det är inte nådigt, kan jag säga - hår, hår, hår.


Min dammsugare

Bandit må fälla mycket, men mot 500 watts sugeffekt har han inte en chans...

Vårvinter...
Även om det är mulet idag, så känns vädret ändå riktigt fint. Temperaturen ligger fortfarande kring noll och vinden är knappt märkbar. Känns som att jag borde bege mig ut på isen, men det får nog vänta till kvällen. Först och främst ville Sandra att vi skulle gå ut på isen med hennes valp Tindra, en liten träff med Bandit.
Apropå vädret så måste jag bjuda på en schysst bild på den feta snöhög som ligger utanför mitt köksfönster. Alltså där jag brukade parkera bilen, innan nån intelligent lapplisa kom på att det var kommunens mark..! Lite lustigt att den där högen ligger kvar, eftersom det verkar vara så noga att forsla iväg alla andra snöhögar, menmen vem vet vad det finns för ordning bland snöröjningsfolket.


Köksfönstret

Lite snö utanför fönstret, yes please...

Bildpyssel och hamburgare...
Har fixat med lite bilder att hänga på väggen, förresten. Skrivit ut, laminerat och klippt till. Nu ska jag bara "hänga ihop" dem på nåt snyggt vis, antar att det får bli med sytråd. Hoppas bara jag hittar lite tråd i rätt färg nånstans..? Sen måste jag hitta nåt ställe att hänga upp korten på också, men det ska nog gå att fixa.
Häromkvällen stekte jag mig hamburgare och jag kände att jag ville visa hela världen hur mina burgare ser ut. Grovt bröd, chilisås, ost, stekt ägg, färskmalen svartpeppar samt honungsgrillkrydda. Där har ni ett framgångsrecept. Inga konstigheter som dressing eller grönsaker, nej tack - ska det vara skräpmat så kan det vara skräpmat fullt ut. Fast det här blir ju en lite "nyttigare" variant, trots allt, lite längre kolhydrater i brödet och dessutom ägg för nyttiga protein. Klockrent! Enda som saknas är bacon, men jag kände inte för det just den aktuella dagen.


Bildpyssel

Samma bilder som finns här i bloggen, faktiskt...

Big fat burgers

Tidernas godaste hamburgare...


Väder: Mulet
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Dom sista drömmarna del II...

2009-03-07, kl 09:25:24
Underbar morgon, nu jobb...
En riktigt härlig lördagmorgon är på väg att övergå i förmiddag. Jag klev upp vid åtta, pigg och glad när väckarklockan ringde. Gav mig ut på en timslång morgonpromenad med busvovven, snacka om härligt! Ungefär nollgradigt och ingen blåst, inget snöfall. Bara fågelkvitter bland träden. En sån här dag är det bara jag och pensionärerna ute på morgonen, ganska skönt faktiskt - de tittar med snälla ögon på en, säger nåt om att man har en fin hund eller bara "God morgon!". Sådär trevlig, glad, snäll och öppen ska jag också vara när jag blir pensionär...
Resten av dagen består enbart av jobb; 10-21, min standardlördag. Härligt? Nja, men jag trivs ju på jobbet och idag blir det nog hyfsat hårt slit, om inte för kunderna, så vet jag att Ove beställt en himla massa varor. Ikväll blir det med all säkerhet lika dött som igår kväll, men vad gör det - sofforna är sköna och tv:n visar bra grejor. Igår kollade jag Hancock, det var en film helt i min smak. Okomplicerad, halvkass humor i en actionfilm som romantiserar en sprithinkande superhjälte. Tror inte jag använde fler hjärnceller än det går åt för att andas och hålla ögonen öppna, men när man är småtrött på en fredagkväll funkar det fint. Knappast en av Will Smiths starkaste roller, men samtidigt är det ju som experterna säger - allt han sätter sitt namn på, blir en succé, åtminstone pengamässigt!
Nu får det bli en tallrik fil och några mackor, lång dag framför mig som sagt. Återstår att se om jag känner för att printa ner några rader ikväll efter jobbet, eller om jag bara slocknar direkt i soffan.


Framåt marsch!

Banditen in action, en dag kanske jag snyggar till de röda ögonen...


Väder: Mulet
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Tvivel...

2009-03-06, kl 05:45:26
Äntligen fredag...
När jag vaknade för en knapp timme sen, tänkte jag bara "Yes!". Jag kände mig pigg, vaknade utan problem till väckarklockan och klev upp en liten stund senare. Nu är det dags för att jobba 06-13. Jag skriver mer senare, tills dess; ha en trevlig fredag!


Nya arbetskläder

Nya arbetskläder sen en månad tillbaka ungefär...


Väder: Mulet
Temperatur: -2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Ingen soldat...

2009-03-05, kl 22:08:26
Nej, nej, nej...
Nej, jag tänker inte skriva nånting alls nu. Nästan. Efter att ha jobbat 13-21 är jag lite trött. Fortfarande smågrinig, trots att jag är glad. Lättirriterad kanske är rätt ord, även om jag inte direkt blir arg när nåt inte går riktigt som jag vill, då skrattar jag bara lite lätt. Men ändå, ni kanske fattar..? Jag börjar 06 imorrn, så därför ska jag endast sitta och sällskapa med ett par smörgåsar i soffan. Kanske tillochmed är så elak att jag tar och äter upp det där sällskapet. Smörgåsarna alltså, för er som inte kopplade. Nåväl, imorrn dundrar jag ur mig minst ett långt inlägg!
Tillsvidare bjuder jag på en fin låt, den tar mig åtminstone fyra till fem år bakåt i tiden. De flesta har nog hört den i Limp Bizkits version, personligen tycker jag den här känns lite mer äkta...




The Who - Behind Blue Eyes...



Väder: Lite blåst...
Temperatur: -3 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Dom sista drömmarna...

2009-03-04, kl 21:01:47
Matlagning och tv-tittande...
Jobbet har känts lite segt idag, har känt mig lite smågrinig på en massa sura kunder. Folk som inte kan flytta på sig när man kommer körande med trucken, eller såna som bara måste ha just den där varan som man själv plockar i för tillfället. Nu är jag iallafall hemma och njuter av kvällen. Vet inte vad det är, men jag har höst i huvudet idag. Lugna Favoriter på radion och en soppa på spisen. Ska strax krypa upp i soffan och kolla nya serien "Lie to me", andra avsnittet. Riktigt bra serie om man orkar hänga med, tror jag.


Grönsaker till soppan

Lök, potatis, vitlök, palsternacka, morot...


Fräser i grytan



Väder: Mörkt...
Temperatur: -10 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Elden...

2009-03-04, kl 11:18:42
Förmiddagspromenad, bilder och jobb...
Idag är vädret riktigt skönt. Klarblå himmel, några minusgrader och inte värst mycket vind. Här hemma fick vi oväntat besök av Anna igår, satt och kollade tv och pratade om lite av allt. Först somnade Ante i soffan, sen Anna. Med andra ord fick jag välja kanal på tv:n helt själv, haha! Före Anna kom hit höll vi igång med musicerandet.
Nu på förmiddagen har jag varit ute på en härlig promenad och snart är det dags för jobb. Innan dess ska jag slänga nånting i magen och para ihop lite nytvättade strumpor. Ikväll är förresten sista kvällen innan Ante sticker tillbaka neråt...


Snövallar!

Knäppte en bild på snövallarna igår kväll...


Snön driver..!

Lite snö som drivit upp mellan två bilar...


Skräpkorg

Än så länge går det att slänga bajspåsarna här...


Nedför en snöhög

Banditen gör som läsarsiffrorna här i bloggen...




Väder: Klarblå himmel
Temperatur: -2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Under månen...

2009-03-03, kl 12:40:02
Blogg-ledigt...
Snacka om skönt med lite blogg-ledigt. Jag har inte skrivit sen i fredags och det beror helt enkelt på att jag haft fullt upp med att leva, istället för att sitta här och skriva! Dessutom har antalet läsare sjunkit och jag vet inte riktigt om det känns som att bloggandet är värt den tid jag lägger ner på det. Fick dock ett sms från en kär vän häromdagen, som gjorde att jag kände för att fortsätta försöka.
Lördagen var en stenhård dag på jobbet. Har inte varit så fullt upp sen julhandeln, helt ärligt talat. Jag gillar ju när det händer grejor och när man säljer mycket, men vissa dagar blir det bara lite för mycket action. Efter jobbet i lördags kröp jag ihop i soffan en stund, trött av både jobb och hundpromenad med en då fortfarande ganska ynklig Bandit. Senare gick jag till Jimmi och Carro, träffade Elin som var hemma på besök från Åre. Nina var förstås där också. Vi gick upp och kollade in nya sportbaren Allstar. Helt ok ställe, men samtidigt inget "out of the ordinary"...
Söndagen var en tämligen långsam dag, Ante kom tillbaka från Övertorneå. Vi har tagit det riktigt lugnt, njutit av att vara lediga, pratat skit och skrivit/spelat in lite musik. Det är nog planen för idag också. Igår var vi förresten och käkade på Tasty, där vi träffade Emma, som kom hit och fikade på kvällen, trevligt.
Vädret har blivit väldigt milt, kring nollan på dagarna och några minusgrader på nätterna. Blåsten som varit de senaste dagarna har idag avtagit, vilket är väldigt skönt. Eventuellt kollar vi läget på stan idag igen och fortsätter spela in lite låtar. Annars inget nytt. Ska skriva mer när jag känner mig riktigt motiverad, kanske framåt kvällen eller imorrn före jobbet, har ett glidarpass; 12-18.


Ante lirar

Såhär ser det ut när Ante lägger gitarr på en ny låt...


Väder: Mulet
Temperatur: -1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

RSS 2.0