Balladen om konsekvenser...

2009-02-27, kl 16:52:40
Jobb och hundbråk...
Jaha, så var ännu en dag till ända, höll jag på att säga - trots att det fortfarande är mycket kvar av den! Vaknade pigg och glad imorse, trots att vi satt och pratade skit till midnatt igår. Jobbet rullade på bra, hade bara en timmes kassa idag, till skillnad från två timmar både onsdag och torsdag. Jag har varit på sånt kalashumör att det inte spelade nån som helst roll att jag hade häcken full, samt var tvungen att agera arbetsledare eftersom chefen började sent.
När jag kommit hem från jobbet och precis varvat ner lite, ringde Carro och frågade om jag inte ville åka med ut på Storheden och släppa vovvarna, hon skulle ändå hämta Jimmi från jobbet. Självklart sa jag ja, det passade fint att trötta ut Banditen lite. Det blev en riktigt kul hundträff kan jag säga!
Min busvovve har precis fått sig en stor törn i stoltheten. Han är sårad, i allra högsta grad! Multi var jättesnäll och hade en ängels (nästan...) tålamod, trots att Banditen ville busa, skälla och morra för fullt. Till slut fick Multi nog och tröttnade på att backa för en äldre, men mycket klenare, vovve! De gav sig in i en fin kamp och blev isärplockade av Jimmi när Multi fått ett ordentligt övertag och blodsvite uppstod. Jag har nog aldrig sett lille Banditenskiten så pass ynklig som han var efteråt. Resultatet blev ett halvcentimeterlångt jack i örat och ett ytligt sår i halsskinnet.
Jag ska naturligtvis passa på att säga att Jimmi och Carros Multi är en himla snäll och go vovve, inte nån vild kamphund som gör sånt här hursomhelst. Kära nån, jag behöver inte ens bege mig till veterinären. Är ju bara så det går till i djurens värld, med djungelns lag. "Eat, or be eaten"...
Bjuder på en bildkavalkad nedan, iakttag hur mycket Banditen ser ut att skämmas efter att ha fått stryk, haha! Själv tyckte jag bara det var roligt att han fick se hur det går när man tjafsar med nån som är större och mer dominant, "lesson learned" - förhoppningsvis. För övrigt kan jag säga att snöhögen på bilderna inte var liten..!


STOR snöhög!

Snöhögarna är tämligen rejäla nu...


Äta snö...

Käka snö är gott, både släcker törst och svalkar...


Neråt går det fort

Ner, ner, ner - nerför backen ner...


Multi, Bandit och Carro

Två busvovvar och en Carro...


Bus på hög nivå

Ska man leka, ska man göra det ordentligt...


Sårad hund 1

Han ser rätt hård ut ändå,
"Du skulle se den andra hunden" haha, eller inte...



Sårad hund 2

En något mer ynklig Bandit...


Sårad hund 3

"Men husse, jag skulle ju bara lattja lite ju!"...


Hämta Pelle och flytta Janne...
Nu ligger Banditen på golvet och tar igen sig, jag har tvättat såren och han slickar hopplöst i luften utan att komma åt. Ska bege mig ut på Kallax för att hämta Pelle lite senare, samtidigt som jag ska hjälpa Janne och Hanna att flytta in i nya lyan i centrum, äntligen! Fram tills dess blir det en tupplur på soffan och nånting i magen. Hade tänkt dammsuga idag, men orkar inte - sånt är livet! Imorrn blir det jobb 07-17, sen ska jag avnjuta tre dagars ledighet igen.



Väder: Klart
Temperatur: -5 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Se dig om...

2009-02-26, kl 23:44:12
Inte mycket att säga...
Ante har landat! Janne hämtade honom på flyget och jag stannade till hos Janne på väg hem från jobbet, således fick jag mig en inneboende över natten. Imorrn blir det jobb 06-13, sen lite städning mest troligt. Pelle återkommer dessutom till Luleå och jag räknar med att få se honom både imorrn och på lördag. Skriver mer under morgondagen, när tid och ork finns!


Ante i toppform!

Ante i somras, när vi grävde ner honom i sanden på Gültza...



Väder: Mörkt, ganska klart
Temperatur: -9 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Stackars...

2009-02-26, kl 11:23:03
Härlig hundpromenad, nu jobb...
Kalasväder idag igen, klarblå himmel och några minusgrader! Trist att gå inne och jobba, men skönt att man varit ut på en långpromenad med Banditen, nu på förmiddagen. Vi mötte Carro och Multi, vilket gick riktigt bra. Banditen var ivrig när han "kände igen" Multi, så jag satte på koppel eftersom Multi också var kopplad. Banditen visade omgående vem som skulle bestämma, vilket var skönt - Multi är ju en (mycket) mer dominant vovve än mitt busfrö.
Mer skriverier än såhär blir det knappast idag, jag ska som sagt jobba 12-21 och ikväll blir det nästan direkt i säng, med tanke på att jag börjar 06 imorrn. För att inte lämna er med bara lite text, så bjuder jag på en gammal fin Lars Demian-låt. Kommer att tänka på den här låten titt som tätt när jag ser Luleås välkända alkisgäng glida runt på stan. Låten gäller förstås inte bara alkisgänget; texten kan vara värd att lyssna lite extra på, för alla er som drar från krog till krog varje fredag och lördag, ingen nämnd och ingen glömd...




Lars Demian - Fyllot & Miss World (live 1994)...



Väder: Strålande klart
Temperatur: -5 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Tidvis...

2009-02-25, kl 20:36:39
Pissdag, Anna Ternheim och vädret...
Jag är helt utpumpad. Jobbat drog ut på tiden idag och jag kom inte därifrån förrän 1830, varje minut efter 1800 känns som en evighet när man jobbar 12-timmars. Dock ingen idé att klaga, jag är lycklig. Imorse var det sex minusgrader och jag åkte till jobbet i bara arbetskläderna och en huvtröja, sanslöst skönt! Efter jobbet gick jag en promenad, i riktigt bra tempo, med Banditen och jag var endast iklädd mjukisbrallor, polo och huvtröja - njöt i fulla drag.
Jobbet har gått lite trögt idag, det fanns så mycket att göra från morgonen att jag bara kände att jag hade vatten över huvudet och min skalle läckte in. Eller nåt åt det hållet. Det bästa med att ha fullt upp är förstås att tiden går oerhört fort. Jag har grubblat en hel del idag, jag minns inte på vad eller varför, men det kändes bra.
Nu sitter jag iallafall här och lyssnar på Anna Ternheims smått suicidala musik. Ganska annorlunda och befriande att lyssna på såna deppiga låtar utan att vara det minsta deppig. Kan väl inte påstå att jag är nåt större fan av den nämnda tjejen, men hon ska ha cred för ett riktigt skönt sound! Den må ha spelats en del på radion, men "What have I done" är verkligen skön ur många vinklar. Var den med i nån film tillochmed..? Nåväl, nog om Ternheim, jag tackar världen för Spotify - äntligen kan jag vidga mitt musiklyssnande utan att varken lägga pengar på skivor eller känna skuldkänslor för att ha laddat ned musik och således inte "betalat" artisterna.
Jag slänger upp en bild på de människor jag saknar allra mest i världen, varje dag. Och nej, jag saknar inte mig själv, haha, men för att familjen ska vara samlad måste jag ju vara med. Och ja, katt och hund saknas på bilden, men ni fattar poängen. Vill minnas att det var på nyårsafton 2008 den här bilden togs, rätta mig om jag har fel.


We are family!

Den bästa familj jag nånsin haft...


Spela gitarr och äta mackor...
Nu ska jag ta och avsluta en msn-konversation med Nina, göra mig några mackor och ta med min nylonsträngade gitarr till soffan för att klura lite på en låt som fastnat i skallen idag. Sen hoppas jag på en tidig sänggång. Börjar inte förrän 12 imorrn, jobbar till 21, men eftersom jag börjar 06 på fredag och 07 på lördag så är det lika bra att ha dygnet vänt åt rätt håll. Sänder en hälsning till Pelle - jag hoppas du hittade hem!



Väder: Alldeles stjärnklart
Temperatur: -7 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Blåa ögon...

2009-02-24, kl 21:29:44
Trött, mat, soffan...
Nej, vet ni vad. Jag är för trött för att blogga nu. Den sista lediga dagen har varit helt toppen, trots att jag kände mig lite uttråkad förut. Satt och spelade gitarr och sms:ade, vilken sysselsättning! Käket som jag lagade blev kalasgött iallafall, det var lite av en long shot, men det funkade; se bild nedan.
Imorrn är det jobb 06-18 som gäller, så det får bli sängen tidigt för att undvika en upprepning av fredagens missöde. Annars inte mycket nytt, förutom fortsatta spekulationer beträffande vilka "Älskling+svärmor" är... Fast det är klart, som min syster kommenterade, jag gillar väl att folk spekulerar. Eller inte? Haha. Nåväl, ikväll blir det ett par avsnitt av Knight Rider, om jag inte hittar nåt annat som verkar hemskt spännande på dumburken.


En chansning som funkade

Hittade en gammal "Matsaman Curry"-grytbas långt in i en låda,
funkade perfekt med strimlat kalkonbröst, (burk-)Haricot Verts, vitlök, morötter och lime...




Förresten 1 och 2...
Förresten, innan jag går från datorn så rekommenderar jag varmt de två skivorna Lifestyle2 - Acoustic Vol 1 och Lifestyle2 - Acoustic Vol 2 för er som gillar någorlunda samma musik som mig - underbara "blandband". Länkarna funkar för den som har tillgång till Spotify. För övrigt har jag idag lyssnat in mig på James Morrison och det gillar jag.
Förresten nummer 2 undrar jag om någon överhuvudtaget bryr sig om att "vår" kronprinsessa ska gifta sig med den där bajsnödiga stureplanstypen..?! Fram för Republiken Sverige säger jag bara, högljutt!



Väder: Mörkt...
Temperatur: -5 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Du gamla fria nord...

2009-02-24, kl 17:11:30
Bildkavalkad från promenad...
Vi hade en riktigt skön promenad i det härliga vädret. Jag tog en hel del bilder och filmade dessutom lite. Klipper ihop det när jag känner för det. Har nyss kollat en bra film på Canal+, "Live!" hette den - rekommenderas starkt. Inte nog med en riktigt kul story, lite annorlunda twists, den innehöll dessutom några skådisar som jag gillar skarpt. Dels den sanslöst snygga Eva Mendes från "Trainig Day" och "2 Fast 2 Furios", dels David Krumholtz från grymma serien "Numb3rs", dels Andre Braugher från kanonserien "Homicide: Life on the street".
Nu tänkte jag gå och fixa lite matlådor inför veckan som kommer, kanske få nånting i magen just idag snart också, käkade nyss den andra semlan från gårdagens hemleverans - gottgott. Tillsvidare bjuder jag på lite fina vinterbilder från promenaden, håll tillgodo...


Underbart väder!

Lilla "dammen" är helt igensnöad...


Solen rakt i ögonen

Se så vackert det kan vara att stirra rakt in i solen...


På väg ut på isen

Banditen är på väg ut på isen, men hejdar sig för att spana bakåt...


Jo, man kan skriva i snön :)

Somliga tränade på att skriva sitt namn i snön...


Lite ståtligt faktiskt

Bryggeriet sträcker upp sig mot den klarblå himlen...


Björken förföljer mig

Känns som jag startar en röd tråd genom att fotografera samma björk igen...


Banditen i snön

Är man tillräckligt lätt, kan man stå på snön...



Väder: Lite mulet
Temperatur: -2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Solen i ögonen...

2009-02-24, kl 11:14:47
Otroligt vackert väder..!
Solen strålar från en klarblå himmel och termometern visar på två minusgrader. Kan det bli bättre på vintern?! När jag och Banditen var ute på en liten morgonpromenad insåg jag att det var ännu skönare utanför fönstret än man kunde se inifrån, nästan vårluft. Det blir säkert mycket folk på isen idag, så vi får väl se vart vi ska ta vägen på långpromenad, men ut i solen ska vi igen, för nu är det riktigt kalas ute!


Blå himmel, strålande sol!

Bilden är ett urklipp från en sommarbild och "solen" är en Lens Flare i PhotoShop,
men ni fattar säkert poängen...


Brunch och resten av dagen...
Här kan man ju inte sitta hela dagen, när världen väntar utanför dörren! Jag ska fylla magen med lite härlig ägg- och baconbrunch så jag orkar med en rejäl långpromenad. Till brunchen läser jag idag min favorit-tidning - Dalslänningen såklart - samtidigt som jag lyssnar på Lugna Favoriter, känns klockrent idag. Skriver mer under dagen, förhoppningsvis med lite härliga vårvinterbilder/-filmer...



Väder: Klarblå himmel, strålande sol
Temperatur: -2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Blanka golv...

2009-02-23, kl 23:14:22
Städat, städat och middag...
Snacka om städ-dag! Jag har dammtorkat, dammsugit, skurat badrummet och gjort allmänt rent och fint här hemma. Jag är en sån där människa som avskyr att städa, MEN jag älskar att ha det rent och fint. Udda kombination? Nja, jag vet faktiskt inte - jag vet bara att jag inte tycker om att ha det varken rörigt eller skitigt. Det sägs att jag är dålig på att städa, alltså att jag städar för lite/sällan, men om man läser den här bloggen kanske man ser det på ett annat vis..?
Normalt sett brukar jag städa på tisdagen, när jag har ledigt söndag, måndag och tisdag - det man kan göra imorrn, kan man lika gärna göra iövermorrn, som jag brukar uttrycka det. Idag kände jag dock att det inte var nån idé att ge sig ut i snöyran, så jag städade istället. Med andra ord kan jag hitta på precis vad jag vill imorgon, jag behöver iallafall inte städa.
Eftersom jag ändå varit rätt huslig idag, så kändes det vettigt att laga lite nyttigt käk också. Stekte några köttbullar, ett ägg samt kokade morötter och broccoli. Kändes som rena hälsokosten, förbaskat gott blev det också, eftersom jag kryddade himla bra.


Dagens middag!

Köttbullar, broccoli, morötter och ägg - gott och hyfsat hälsosamt...


Promenad i snödrivor och semlor med kärlek...
Jag gick ut med Banditen i snöyran, i tron om att jag skulle vara tillbaka efter en dryg halvtimme - så lång tid brukar det ta att gå runt Gûltza. Rådande blåst försvårade dock promenaden rejält, jag kom hem efter ungefär en timme. Dels eftersom jag bara kände mig tvungen att leka och busa mer än vanligt i snön, dels för att vinden drivit snön så pass att jag ena stunden gick på barmark och andra stunden pulsade med snö till knäna. Det hela uppskattades dock av Bandit, han var lite smågalen mest hela tiden när jag kastade snö till höger och vänster samtidigt som jag höll upp pinnar för honom att knycka. En riktigt kul promenad med andra ord, som pricken över i:t var vi helt ensamna ute!
Idag fick jag förresten semlor levererade hem till dörren. Som om det inte räckte med hemleveransen och det faktum att jag inte betalade ett öre för dem, så fanns det dessutom ett kärleksmeddelande på paketen. De närmaste vet förstås att jag varken har nån älskling (bortsett från Bandit...) eller nån svärmor, frågan är då bara vem som lämnade semlorna..? Klura på den ni!
Just nu lyssnar på Elin Sigvardsson och tittar på några mysiga levande ljus när vinden viner runt knuten. Härligt! Kanske återkommer jag med ett lite mer innehållsrikt inlägg imorrn, tills dess säger jag på återläsande...


2-pack semlor, gott!

Semlor, levererade till dörren, med kärlekshälsning(ar)...



Väder: Riktigt blåsigt!
Temperatur: -4 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Pollenchock & stjärnfall...

2009-02-22, kl 22:57:46
Slödag, festligheter och Favorit-Frida...
Jag älskar mina kvällspromenader! När vädret är som idag, lite snöfall, lite vind, inte så värst kallt - ja, då är det riktigt skönt att vara ute med Banditen. Mörkret har fallit över Luleå sedan länge och jag konstaterar att idag har jag knappt gjort nånting vettigt alls. Varit ute ett par korta vändor med Banditen och städat lite efter gårdagen.
Jag kom iväg från jobbet strax efter 16 igår, åkte hem och gjorde lite extra fint, slumrade för länge på soffan, gick ut med Banditen samt duschade. Framåt 19 åkte jag ut på jobbet och plockade upp Nina och vi gled förbi Porsön och hämtade Janne och Rippe. En stund senare dök födelsedagsbarnet Anna upp, i sällskap med Jocke och Hannes, efter dem kom både Krillbert, Marie och Martin. Ännu senare dök Macke upp, allra sist kom Jimmi och Carro, som bägge jobbat till 21.
Vi hade det himla trevligt och gick inte upp på stan förrän en stund efter tolv. Väl framme på Olivers, efter pulsande i en massa snödrivor - ingen plobil i världen hinner ploga ikapp med blåsten - ställde vi oss i en hyfsat lång kö. Som tur var växte kön drastiskt strax efter att vi ställt oss. Det var iallafall fruktansvärt mycket folk ute, trångt och bara allmänt besvärande, men jag ska inte klaga - samtliga i sällskapet verkade ha trevligt. Som avslutning på kvällen försvann Ninas telefon...
Idag har jag som sagt inte gjort nån större nytta, har bara njutit av den första av tre lediga dagar. Eftersom blåsten nu lugnat sig har jag sett traktorernas saftblandare utanför fönstret mest hela tiden. Deras verk gjorde kvällspromenaden betydligt mycket enklare än morgonpromenaden, minst sagt!
När jag kände mig lite uttråkad i soffan skickade jag ett sms till en av mina käraste vänner; Frida. Hon svarade inte, utan ringde upp och jag fick en efterlängtad pratstund. När jag tänker tillbaka på den härliga tiden på Statoil i Bengtsfors är det nog fortfarande Frida som gjort starkast intryck på mig, vi hade så himla kul ihop!


Världens bästa Frida!

Frida, "min vän i världen"...


Två lediga dagar och Melissa Horn...
Nu har jag fortfarande två lediga dagar kvar som sagt, både måndag och tisdag. Har inga särskilda aktiviteter inplanerade, förutom att jag hoppas på fint väder för lite ispromenader med min busvovve. Tänkte stirra ännu lite mer på tv:n idag, innan det är dags att somna. Trots att jag för tillfället lyssnar på Tomas Ledins härliga "Med vidöppna fönster"-platta, bjuder jag på en låt med Melissa Horn, för alla er som inte lyckats lyssna in er på henne!




Melissa Horn - Långa Nätter...



Väder: Mulet och lite blåst
Temperatur: -3 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Vinter över ån...

2009-02-21, kl 09:37:53
Mildare väder, gårdagkvällen och en film...
Så skönt att vakna upp, kolla termometern och inse att det bara är fyra minusgrader. Äntligen kan man gå ut med hunden i bara mysbyxor, utan att behöva krångla med underställ, täckbyxor och diverse andra nödvändiga ting för att hålla ut kylan. Förvisso är det ganska kraftig vind idag, snön yr och driver på gångvägarna, men då räcker det ändå att skydda sig mot vinden - inte vind OCH kyla.
Gårdagens jobbmiddag var mycket trevlig. Vi käkade på Waldorf, vi blev åtta stycken livsare som mötte upp, ett glatt gäng med tämligen blandad ålder. Maten var god, jag tog nån fläskfilé med potatisgratäng, rostade rotfrukter, rödvinssky och färskost. Knappast det bästa jag ätit, alldeles för lite grönsaker, men det funkade för kvällen och var iallafall ganska prisvärt. Med lite service från Waldorfs bästa servitris hade det förstås varit en ännu trevligare upplevelse, men hon lät meddela att hon hade ledigt fredag kväll!
Efter Waldorf fortsatte några vidare till Olivers, men jag stannade och sällskapade en stund med spalarna. Tillsammans med Maria och Anna bar det vidare till Invit, men där var det för mycket folk och hyfsat stökigt, så jag gick hem ganska fort - Anna och Maria begav sig istället till Olivers.
Idag fick jag ledigt kvällen, eftersom det ska komma hem lite folk för att fira Annas födelsedag. Mestadels blir det jobbmänniskor tror jag, med några undantag. Janne har praktiskt taget lovat att komma, kanske tar han med sig Hanna, sen får vi väl se vilka mer som dyker upp. Ann-Sofie meddelade igår att hon kunde ställa upp och ta några timmar på kvällen åt mig, så jag misstänker att jag drar mig hemåt kring 17, det blir en väldigt lagom arbetsdag känns det som; 10-17.




Klippte ihop en liten film igår, Banditen på språng som valp...


Frukost...
Dags att slänga i sig frukosten och dra på sig skjortan nu, man vill ju undvika att komma försent, trots att jag är expert på det. Fick åtminstone höra, som plåster på såren, igår att jag är den enda på bygget som alltid stämplar rätt när jag kommer försent. Att det sen finns vissa som alltid kommer i tid och därmed slipper krångla med att "stämpla rätt", är ju en annan femma haha..!



Väder: Mulet och blåsigt
Temperatur: -4 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Om tiden vill ifatt...

2009-02-20, kl 16:03:43
Sen till jobbet, glada tanter och hundmöten...
Jag vaknade med ett ryck klockan 06:20 imorse. Fint när man skulle stämplat in på jobbet kl 06. Tog telefonen och ringde Ove på direkten som bara svarade "Jaha?" ungefär som om det vore vardag att jag försover mig. Iochförsig har han ju en poäng, jag försover mig oftare än de flesta, somliga verkar gå genom livet helt utan att lyckas med liknande fadäser? Jag ser livet från den ljusa sidan och tänker att dels var det tur att jag klarade mig hela tiden när vi var två man (kvinnor...) kort på avdelningen, dels hade jag ju haft något kortare dygnsvila än vad det står i lagboken!
Arbetsdagen förflöt iallafall fint, jag gled in på jobbet vid 07, efter hundpromenad och frukost - vissa saker går förstås inte att stå över, oavsett om man är sen eller inte. Idag träffade jag på några glada, muntra tanter som gjorde det ännu lite roligare än vanligt att jobba. Jobbade in min extra morgontimme genom att stanna till 13 istället för 12, inga större bekymmer alltså.
När jag kom hem bar det direkt iväg ut i snön med Banditen. Ett par utmanande hundmöten, som gick rätt så bra trots de återkommande tendenserna att springa förbi mötande hundar och sen vända sig om och titta. Riktigt nöjd blev jag när en Pointer-liknande vovve skällde ut Bandit på håll. Banditen sprang tio meter fram mot vovven, men vände i samma ögonblick som jag sa ett bestämt "Nej!". Mest troligt hörde han nog att den där vovven inte bara gav ett vänligt hälsande skall, utan faktiskt var lite arg, frustrerad och vaktande.


Bandit med halti-sele

Såhär snygg var Banditen i halti-selen som jag använde när han var helt hopplös i koppel...


Sällskap, jobbmiddag och morgondagen...
Nu när jag sitter här och skriver, lyssnar jag återigen på Melissa Horn. Hennes musik går verkligen rakt in i hjärtat och känns sådär otäckt klockren, precis så som "jag vill" att det ska låta, härligt! Ska bege mig ut på Hertsön för att hämta Anna om en stund, vi ska ut och käka med jobbet. Livs har bokat bord till kl 19, för att avtacka Mirja som slutade vid nyår, och Spal har bokat bord kl 20. Lite töntigt dålig planering, eller vad? Fast det förstås - vi på Livs är som bekant bäst, klart vi ska vara först ut!
Imorgon har jag mitt vanliga lördagspass; 10-21. Ett inte alltför skönt pass, men det ger ju hyfsat med klirr i kassan.


Jobbet med gamla inredningen

En bild från min kära arbetsplats, innan vi bytte inredning...



Väder: Mulet
Temperatur: -10 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Stort liv...

2009-02-19, kl 22:59:59
Vilken härlig dag! Att jobba är kanske inte alltid det roligaste som finns, själv känner jag en slags hatkärlek till mitt jobb. Det finns detaljer som är så oerhört uttråkande, som till exempel dagens kassapass 19-21, att man knappt orkar stå på benen och dra på smilbanden. Samtidigt finns det så många moment, och underbart roliga kollegor, som får mig att må så bra att jag knappt vill gå därifrån!
Bilen har gått som en klocka idag (peppar peppar...) och jobbet har rullat på fint. Lite skojiga kunder som uppfört sig lite småtokigt, men annars inte värst mycket spännande händelser. Förutom det faktum att jag överväger att ge ut en bok med titeln "Handla i affär for dummies", eftersom vissa kunder faktiskt inte verkar ha varken vett eller hyfs nog att uppföra sig som man bör. Ibland skulle jag vilja gå fram med pekpinnen som nån gammal skolfröken och fråga "Skulle du låtit den där ligga kvar på golvet hemma?". Tappar jag nåt så plockar jag upp det, sunt förnuft..?
Nu sitter jag här och lyssnar på Melissa Horns sköra stämma, jösses vilka gripande låtar den tjejen klämmer ur sig. Jag och Banditen gick ut för att busa i snön, när jag kommit hem från jobbet. För varje dag som går, varje ny erfarenhet och varje ny situation han utsätts för, slår det mig mer och mer att hundar verkar bli precis som den som uppfostrar dem. Jag menar inte att han spelar gitarr och gillar att skruva isär och ihop saker, utan snarare att vi är väldigt lika i sinnet och sättet. Bandit är lite obekväm när han träffar nya hundar, det märker jag som känner honom och kan läsa tecknen, men han kan ändå hålla masken och verka ganska utåtriktad. Han är oerhört snäll, redan från början, ända fram tills att en annan hund morrar, visar tänder eller lyfter svansen. Det gillar han inte, då säger han ifrån - bestämt.


Banditen visar tänderna

Det här är den enda bild jag har på Bandit där han ser någorlunda ilsken ut...


Så, hur kom jag in på allt det där om Bandits lynne nudå? Jo, på kvällspromenaden nyss, träffade vi en kvinna som var ute med sina två hundar. En Bichon Frisé-liknande 13-åring och en Jack Russell på 2 år. Den äldre hunden orkade inte riktigt bry sig om att markera, det lämnade han till den yngre och det gjorde den så gärna. Den började skälla rejält, kanske lite sur över att vara kopplad när Bandit var lös.
Kvinnan släppte lös honom och mumlade nåt om att det var lika bra han lärde sig. Lill-vovven gick mot Bandit och morrade, Bandit gick iväg lite sidleds och ville gärna undvika tjafs. Naturligtvis stoppade det inte terrierblodet i den andra vovven från att sätta igång att hetsskälla samtidigt som den morrade. Banditen morrade tillbaka och fick motta lite småhugg från lill-vovven. Han backade såklart snällt och visade att han inte ville bråka. Det räckte inte för Jack Russell-vovven som mest troligt ville att Banditen skulle lägga sig på rygg och sprattla med benen. Dock räckte det för Banditen så han gav iväg ett skall och ett av de grövsta morranden jag hört den hunden prestera, i samma ögonblick som han högg tag i lill-vovven och gjorde ett rejält ruskade och sen släppte. Jag kände mig nöjd och trodde att det skulle räcka så, men icke...
Den lilla vovven fortsatte försöka angripa Bandit (svårt för en liten hund att ens komma åt nånstans att såra en större!) och så var en härlig hundfight igång. Jag fick lyfta bort Banditen och beklaga för kvinnan, som gav sin vovve en fin utskällning - hon verkade mest nöjd över att han fått sig en läxa. Det finaste hade förstås varit att låta lill-vovven få rejält ont i kroppen, nu "vann" han ju, men jag kände inte för att stå för nån annans veterinärkostnad!
Det här var en av de roligaste upplevelserna jag haft med Bandit på länge. Det är ytterst roligt att se att allt låtsas-bråk-bus jag hetsat honom till faktiskt ge något. Han visste precis hur han skulle göra för att skrämma den andra hunden och så fort adrenalinet kommit ut i ådrorna var han riktigt laddad. Kanske låter det nu som om jag försöker lära min hund att bråka och vara aggresiv, men så är inte fallet. Jag vill bara att han ska våga stå upp mot andra hundar, precis som han bör - Husky är ju en naturligt ranghög ras.
Nu tänkte jag sitta ungefär 2 minuter i soffan, sen måste jag sova. Jobbar 06-12 imorrn, så lite sömn känns välbehövligt. Så länge jag tar mig upp ur sängen tror jag att det blir en kalasbra fredag. Skönt att ha så mycket kvar av dagen efter jobbet!



Väder: Halvklart
Temperatur: -14 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Med bussen från stan...

2009-02-19, kl 12:15:14
Idag har jag faktiskt inte tid att blogga. Jag bjuder dock på en snabb, liten uppdatering. Gick igår kväll ut och testade att starta bilen, den funkade lika bra som den brukar, om inte bättre! Visst är det härligt när nåt man "lagat" bara funkar..? Lyckades också hitta ett par bärbara datorer till Anna, så det får man väl sammanfatta som en bra kväll. Jo, jag sov i sängen. Det var skönt kan jag säga, riktigt skönt!

Den skönaste sängen jag vet..!

Det är i sängen man ska somna och sova, iallafall när den är såhär härlig...


Vädret är något behagligare idag. Temperaturen har stigit samtidigt som molnen, tyvärr, börjat visa sig. Imorse när jag gick upp var det bara -12. På morgonen har jag och Banditen tagit en promenad runt Gültza, med hela tre hundmöten. Han gick förstås lös vid samtliga, till skillnad från de andra hundarna som var kopplade. Sammanfattningsvis gick det bra, han har ju en viss tendens att vilja "fly" när han är i princip jämsides med mötande hund, vilket jag är lite missnöjd med. Jag ser dock hellre att han flyr än att han anfaller..!
Resten av dagen kommer bestå av jobb, jag jobbar 13-21. Ganska trögt pass, men det är åtminstone en timme kortare än det vanliga kvällspasset; 12-21. Jag kan sätta en slant på att jag blir tvungen att sitta i kassan 19-21 ikväll - trist, men vad gör man inte för laget så att säga? Både idag och igår har jag förresten pratat med min kära vän Emilia, som för tillfället är i Thailand. Hon har varit där sen jul och kommer tillbaka till Sthlm i slutet av mars, om jag inte minns helt fel. Tycker det känns himla skoj att man kan sitta framför datorn och prata med någon på andra sidan världen. Kanske framstår jag som lite korkad nu, haha, eftersom jag pratar med andra sidan Sverige titt som tätt via datorn, men det känns som en annan sak när det kommer till länder som är så långt bort.
Nu är det dags att få lite mat i magen för att orka med resten av dagen. Jag ska ju dessutom hinna med att skruva tillbaka batteriet i bilen, återstår fortfarande att se om den vill starta idag, men mina förhoppningar är tämligen goda med tanke på hur lätt det gick igår.



Väder: Mulet
Temperatur: -6 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Lång väg hem...

2009-02-18, kl 22:28:37
Vilken spännande dag, jösses! Började lika intressant som den fortsatte, jag vaknade på soffan imorse igen - lyckas visst somna så tungt i soffan framför tv:n att jag sover där hela natten. Tog ut Banditen på en skön promenad i klar luft, med 21 minusgrader. Vi gick en liten lagom sväng runt Gültzaudden och jag filosoferade lite över hur härligt lyckliga minnen jag har därifrån. Hela höstens promenader var som ett enda stort ljus i höstmörkret.
Något senare var det dags att bege sig till jobbet, jag tog matlådan under armen och gick iväg till bilen, vred på nyckeln och hörde startmotorn göra ett trögt försök att dra runt, men sen var det dött... Klick, klick, klick helt enkelt! Nåväl, inte mycket att göra åt det tänkte jag och ringde Carro eftersom jag antog att Jimmi jobbade, bilen var iallafall hemma så jag tyckte att det var värt ett försök. De stod redan med ytterkläderna på när jag ringde och verkade inte tycka det var alltför krångligt att ställa upp och köra mig till jobbet. Tidernas största tack till er bägge!

Jag brukar inte ha ett bilbatteri på mitt badrumsgolv, men just idag kändes det helrätt!

Såhär fint ser det ut när man laddar batteriet på badrumsgolvet...


Arbetsdagen rullade på i lagom sakta mak, morgondagens varor kom, som vanligt på onsdagarna, en dag för tidigt. Annars inte värst mycket nämnvärt, lite sms:ande hit och dit som öppnade mina ögon för vissa saker och gjorde mig tämligen glad. Skjuts hem fick jag av Anna som var en pärla när hon kom och hämtade mig, jag hade ändå lovat att vi skulle åka och kolla efter en bärbar dator till henne.
På vägen hem stannade vi till på Annas andra jobb, Häst & Fritid tror jag butiken heter, där butiksägarna hade två små lamm med sig på jobbet. Ena lammet blev bortstött av tackan för att han var svart, det andra lammet (hör och häpna!) frös fast i marken av kylan. Det lilla, lilla lammet var helt stelfruset när de hittade det. Gick inte ens att böja benen, svansen hade exploderat av att vätskan i den hade frusit. Hursomhelst, hjärtat slog så de tinade upp lammet och det stod på benen utan värst stora problem. När stackarn äntligen tinat upp pinkade han rent blod och de trodde det var kört, men nästa gång så pinkade han normalt. Vilken överlevare..!



Ett lamm som varit djupfryst...

Det går knappt att begripa att det här lammet varit helt djupfryst...


Jag tänkte nu fortsätta invänta att det ska bli läggdags genom att kolla lite tv, får väl ställa en väckarklocka så jag inte sover hela natten på soffan, för tredje gången i rad.



Väder: Halvstjärnklart
Temperatur: -23 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Mamma är säkert nöjd...

2009-02-17, kl 21:49:46
En mycket soft eftermiddag har flutit förbi och övergått till kväll. Har inte hänt värst mycket spännande, lite småfix som till exempel ett par gångjärn att dra åt i köksskåpen. Tog ut Banditen på en lite kortare promenad, kände mig för slö för att åka skridskor och han har inte verkat sådär jättesugen på att gå ut heller. Börjar dra sig neråt under 20 minusgrader, så nu känner man verkligen att det är vinter!
Kollade en riktigt bra film på Canal+ förut; Bristande Bevis. Den var väl lite gammal, från 2002 eller nåt liknande, med Anthony Hopkins i huvudrollen. En riktigt frustrerande film, där man hela tiden sitter och väntar på att handlingen ska vända och saker och ting lösa sig för de inblandade. Rekommenderas iallafall starkt.
Eftersom det drar ihop sig till jobb 12-18 imorrn, så insåg jag att det var dags för att fixa lite matlådor igen. Jag tog en koll i kylen och frysen, hittade lite vettiga ingredienser som jag använde till en god gryta. Personligen gillar jag faktiskt bäst att ha ett varierat utbud av råvaror hemma, så att man kan laga det man vill, när man vill. Inte så att jag storhandlar värst ofta, jag handlar lite smått då och då när jag ändå är på jobbet, saker som är till rätt pris så att säga - då har man det mesta hemma oftast. Att springa till nån affär varenda dag och handla just det man känner för den dagen, känns inte som nåt för mig. Iochförsig har jag ju som sagt vägarna förbi en viss affär nästan varje dag, men jag hoppas ni fattar poängen!



Man tager vad man haver i frysen och kylen...

Jag är ganska bra på att "slänga ihop" käk av det som finns hemma i kyl och frys;
biff stroganoff-kött, broccoli, morot, palsternacka och vitlök...



En lite annorlunda potatissort som de flesta tyvärr undviker, själv tycker jag den är lite frän...

Varför inte våga vara lite annorlunda och köra en roligare potatis..?


Nu blir det soffan, min favoritplats på kvällarna, får väl se om det går nåt värt att se på nån av alla kanalerna, eller om det blir ett Knight Rider-avsnitt i vanlig ordning. Känner mig åtminstone lite "duktig" som lyckats klämma ur mig två stycken inlägg här idag.



Väder: Stjärnklart
Temperatur: -22 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Över gränsen...

2009-02-17, kl 14:57:30
Vilken underbar dag, återigen riktigt klart med mycket sol. Jag gör inte värst många knop idag heller, har hunnit med en promenad med Bandit, han fick gå i koppel för en gångs skull - himla nyttig träning, han underkastar sig kopplet riktigt bra fortfarande. Ska precis slänga i en tvättmaskin och vika lite "gammal" tvätt, måste ju ha plats för ny tvätt i torkstället. Dessutom har jag nu hunnit hänga upp tavlan och fotot jag skrev om igår.


En Coca Cola-tavla och ett foto på mig som barn...

Såhär ser det ut där jag sitter och bloggar,
på väggen ser man Coca Cola-tavlan jag fick i julklapp samt ett foto på mig som barn.


Gårdagkvällens soffsittande var skönt, så skönt att jag somnade i soffan och inte vaknade förrän imorse. Man sover ju gott och tungt. Innan jag somnade hann jag dock göra åt det sista av förra veckans korvgryta, slängde den på några mackor, på med lite ost och in i ugnen. Kalaskäk med tanke på att jag glömt bort att äta hela dagen. Det är inte lätt när man inte känner att man borde äta, jag är ju aldrig hungrig. Funderar ibland på hur det kommer sig att jag inte känner mig hungrig, som hela resten av världen verkar göra? Själv håller jag koll på klockan för att ha ett rimligt grepp om när jag bör äta.
Idag säger jag förresten grattis till Anna, som fyller 20. Tänk så fort tiden går. Jag minns den där tysta, men kaxiga, lilla knubbiga tjejen som började på jobbet för två år och 25 kg sen. Födelsedagen firas med en liten födelsedagsfest på lördag!
Håller på och skriver ett litet inlägg om kluriga funderingar och filosofiska tankar - kanske lite intressant läsning jämfört med allt skrivande om hur min vardag är - men jag känner mig inte riktigt färdig än, den som väntar på något gott...



Riktigt schyssta varma mackor faktiskt...

Varma mackor med korvgryta, lite annorlunda, men funkade fint!



Väder: Klart
Temperatur: -15 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Och det blåser genom hallen...

2009-02-16, kl 21:01:30
Vilken lång, skön ledig dag det blev. Bäst av allt är väl att det är en ledig dag imorgon också, härligt! Har precis kommit in från en dryg timmes vild lek och bus på isen, Banditen var i sitt esse, minst sagt. Vi knallade ut till Gråsjälören och gick en bit förbi, var även upp på ön och kollade läget innan vi vände hemåt igen.
Insåg precis att jag inte "hunnit" hänga upp de där grejorna som jag skrev om förut, tänk att man kan ta det så lugnt när man är ledig att man tillochmed glömmer bort saker man tänkt göra. Låt se om jag kommer ihåg det till imorrn. Nu tänkte jag hoppa ner i soffan, kanske blir det ett gammalt Knight Rider-avsnitt eller två, är strax klar med första säsongen, löjligt skön serie i mina ögon.
Bjuder på en skön gammal 80-talslåt som jag egentligen bara har dåliga minnen till, men den påminner om sommaren. Trots att jag älskar både snö och vinter kan man behöva få känna lite sommarvärme i skallen när man kommer in från en ispromenad i 20 minusgrader.





The Outfield - Your Love


Avslutar med helt underbart citat, som jag själv kläckte, om mig själv, på jobbet häromdagen. Kommer säkert från nån film eller liknande.
"You can take the player out of the game,
but you can't take the game out of the player!"

Pax vobiscum.
Oskar.

En av alla dom...

2009-02-16, kl 13:39:10
Äntligen ledig! Imorse sov jag tills jag vaknade, kan säga att det var väldigt skönt. Insåg att jag sovit så gott att jag faktiskt hade ett par missade samtal, hade varken vaknat av mobilen, sms:et från telesvar eller hemtelefonen. Stackars Anna trodde väl jag halkat i duschen och dött haha.
Idag gör jag inte värst många knop. Har hitills kostat på mig en riktigt god ägg- och baconfrukost samt hunnit med att dammsuga både lägenhet och lakan innan de åkte i tvättmaskinen. Lakanen alltså... Kan meddela att 90 kvm och en hund som byter päls inte är en värst bra kombination när det kommer till städning. Tur att man har en fantastiskt bra dammsugare av senaste årsmodell, med högst sugeffekt på marknaden.
Har sett att jag faktiskt fått både läsare och kommentarer till bloggen, från lite olika håll, skoj! Får väl se om detta kan få mig engagerad nog att prestera lite. Just nu känner jag att jag inte riktigt vet varför jag startade en blogg, trots att det bara gått en vecka. Mest av allt har jag nog svårt att förstå hur människor har tid och ork att uppdatera så ofta som en del gör, time is money som de säger och i min värld finns det mycket vettigare saker att göra än att sitta här och egotrippa dagarna i ända.
Vädret är kalas idag, trots det lär jag nog inte dra mig ut på några större strapatser så länge solen är uppe, därefter blir det dock ett skönt motionspass med Banditen - skridskorna på och minst en mil, får väl se hur länge vi orkar hålla igång.
För tillfället har jag slängt ihop en skön blandning av Petter- och Veronica Maggio-låtar att skriva till. Petter är en artist jag beundrar ganska mycket. För mig, och många andra tror jag, är det han som är svensk hiphop. Naturligtvis lite kontroveriellt att säga så, med tanke på att det finns oerhört mycket svensk hiphop, så länge man vet var man ska leta. Till saken hör dock att Petter är den enda som är stor nog att synas och höras överallt. Det jobb och den resa han gjort från tidiga låtar och att försöka sparka igång svensk hiphop, till de sköna beats han idag spottar ur sig och den svenska hiphop-ikon han är idag, imponerar verkligen. Vad beträffar Veronica Maggio så är hon ganska ny för mig, men har förvånansvärt sköna och annorlunda låtar, verkligen värd en extra lyssning.
Nåväl, nu ska jag ta och hänga upp en julklappstavla (bättre sent än aldrig...) och ett barndomsfoto på mig själv som jag snubblade över för nån vecka sen. Återkommer under dagen med nån bild och lite mer vettiga funderingar om livet.


Banditen slöar på soffan...

Soffpotatisen Bandit kollar lite tv...


Pax vobiscum.
Oskar.

Visan om frukosten...

2009-02-15, kl 10:59:50
Vilken härlig morgon! Jag snoozade i säkert en timme, bara låg och halvsov med Banditen bredvid mig i sängen. Vi gav oss ut på en morgonpromenad i ett lätt snöfall och insåg att det inte kändes sådär bitande kallt idag, "bara" tio minusgrader. Nu sitter jag och diggar gamla Queen-låtar framför datorn, tack Spotify!
Idag är det jobb 12-21 som gäller. Kroppen säger att det ska bli underbart med två hela dagars ledighet, måndag och tisdag. De senaste tre veckorna har jag bara haft en dag ledig per vecka, kanske därför det börjar bli lite trögt att ta sig ur sängen på mornarna? Söndagar klassas ju som en lugn dag på jobbet, "mycket pengar för lite jobb", men jag har faktiskt en del saker att ta itu med - vill inte lämna en massa skit efter mig, nu när jag ska vara ledig.
Under måndagen och tisdagen kommer jag förhoppningsvis ta mig tid att skriva om lite mer intressanta saker än bara vardag och jobb, får väl se vad som känns engagerande förutom de ämnen jag redan har i skallen! Kanske lite språk(miss)bruk, sura kunder, hundfunderingar eller nåt annat spännande..?


Jag och Banditen myser ihop oss nere hos syrran...


Såhär mysigt är det att kela med min vovve...


Pax Vobiscum.
Oskar.

Det är visst nån som är tillbaka...

2009-02-14, kl 22:43:54
Jaha. Så har man gått och fått sig några läsare också. Fascinerande, faktiskt! Dock bara en kommentar än så länge, inte för att jag känner mig så brydd heller - har som sagt inte nån "traditionell" syn på det här med bloggande... Gårdagen bestod av jobb, 9-18, Helena var en ängel och gled förbi och rastade Banditen utan att jag ens bett henne, men hon hade sin vovve Kiitos hos föräldrarna under hela veckan och kände sig visst lite hundsjuk.
På kvällen efter jobbet kom Jimmi, Carro, Nina och Anna förbi här hemma, vi satt och pratade världsliga ting en stund, mest jobb förstås, innan jag hoppade ur arbetskläderna och in i duschen. Stegen bar senare till Gennys där vi fick oss en riktigt schysst middag, jag körde på nån kinamatsaktig variant bestående av strimlad, sherrymarinerad oxfilé ("Sherrymarinerad oxfilé med bambuskott och champinjoner"). Förrätten - friterad halloumi-ost med nån slags drottningssyltsinspirerad soya ("Friterad haloumiost med sötsalt bärcoullis") till - var riktigt utsökt faktiskt! Begav oss från Gennys till Invit för lite barhäng och eftersom Pelle var hemma på permis från Halmstad anslöt han, mycket kul att träffa pojken som är som en lillebror för mig.







Var lite trött imorse, men piggnade till av morgonpromenaden med busvovven. Idag har jag jobbat mest hela dagen, 10-21. Därmed har jag varit befriad från den eländiga Melodifestivalen och fått avnjuta det kommersialierade jippot vid namn Alla Hjärtans Dag där man bäst bör - i en stormarknad som har både blommor, kort, nallar och geléhjärtan samt icke att förglömma; alldeles underbart härliga arbetskamrater. Vem bryr sig då om att man är singel..?
Jag måste få tillägga en sak om kvällen igår. Tillåt mig säga att jag såg en av de snyggaste tjejerna jag nånsin sett. Roligast i sammanhanget var att jag dessutom pratade med henne. Hon var sådär vardagligt, men stiligt och classy, snygg. Inte på det där viset att det hade stigit henne åt huvudet utan tvärtom nästan, hon hade tillochmed mer skinn på näsan än jag! Samtidigt var hon alltså en sån där tjej som inte bara var riktigt snygg på utsidan, utan verkade hålla samma standard inuti. Så himla fränt. Till saken hör att jag kände igen henne oerhört väl och när jag "kollade upp" saken insåg jag varför... Resten låter jag vara osagt tillsvidare, återstår ju att se om hon hör av sig.
Nu börjar det dra ihop sig till att vara färdigbloggat och jag tänker inta horisontalläge i soffan och utsikten över soffbordet lär väl vara nåt i stil med nedan, nyttigt, gott, snabbt, lätt och eftersom det är lördag så lägger jag nog till några schyssta snacks vid sidan, tillsammans med en folköl.


Kvällskäk...

Knäckemackor, te, vatten, äpple, fjärrkontroll och ett par mysiga ljus (dock otända på bilden), vad mer behöver man..?


Pax vobiscum.
Oskar.

Jag fattar ingenting...

2009-02-12, kl 23:29:55
Efter en hyfsat trög arbetsdag har jag dunkat ner mig i soffan, kollar ett par Knight Rider-avsnitt, från första originalsäsongen - riktigt skönt med en ung David Hasselhoff som torsdagsunderhållning. Därtill ganska avkopplande för hjärnan eftersom dylika serier inte kräver alltför stor sinnesansträning!

Såhär på kvällen pushar jag lite för ett band från mina hemtrakter; Kid Down. De har faktiskt gått och blivit tämligen stora utanför Sveriges gränser. I grund och botten är det inte alls min musiksmak, men de har riktigt kul låtar och texter samt känns extremt lättlyssnade. Att killen i keps i videon nedan (gitarristen Jens S-A) dessutom bor ihop med en av de tjejer jag gillar bäst i hela världen, gör ju inte saken sämre!



Kid Down - I'll do it (for you)



Pax vobiscum.
Oskar.

Lycklig och förvånad...

2009-02-12, kl 11:12:36
Idag har jag hunnit med att vara ute i det härliga snölandskapet en stund. Fantastiskt vackert och skönt, trots rejäl kyla neråt 20 minusgrader! Solen skiner, himlen är klarblå och jag ska strax bege mig till jobbet, för ett kvällspass; 12-21. Återstår att se om jag orkar bry mig om att blogga nåt ikväll efter jobbet, kanske ett litet lyssningstips isåfall.
Lämnar en riktigt fin vinterbild som jag knäppte nyss, nästan helt orörd från Photoshop - jag har bara jämnat ut färg- och kontrastnivåerna, himlen var såhär vacker alldeles av sig själv!



Oerhört vackert ute just nu!

En "snötäckt" björk mot en klarblå himmel...


Pax vobiscum.
Oskar.

Dunkla rum...

2009-02-11, kl 21:55:24
Efter en tolvtimmars arbetsdag och en timmes runda på isen har jag bänkat mig framför datorn en stund. För tillfället är jag egentligen för trött för att få ur mig nånting vettigt här, samtidigt som jag faktiskt har en massa saker jag vill få sagt, men tyvärr inte riktigt lyckas formulera.
Jobbet gick fint idag, som vanligt får man väl säga. Ensam en timme på morgonen, vilket är rätt skönt - jag gillar ju att sköta mig själv! Hade en timmes plågande kassatjänst, men överlevde eftersom det var kl 9-10 och då är det tämligen dött i butiken. Kan härmed meddela att korvgrytan blev riktigt god, den lade sig fint i kistan redan på fikarasten kl 10...



Såhär gott såg käket ut i panna och kastrull på hällen...



Har faktiskt haft en del "intressanta" kunder idag, bl a en oerhört tacksam tant och en ännu mer tacksam farbror, som knappt kunde hålla tårarna inne efter att jag meddeleat att han kunde plocka hur många tomma banankartonger som helst samt att de dessutom var gratis! På eftermiddagen fick vi morgondagens varor, självklart ledde detta till att den lugna dagen inte längre var så lugn, men jag trivs ju när det händer grejor och när chefen sticker hemåt är det förstås jag som får njuta av att plocka i prylarna ifred, ute på lagret, med stereon poppandes på högsta volym - sommarminnena återkommer varje gång detta inträffar...
Nu får det vara färdigskrivet för idag, mest troligt, jag gör som Banditen på bilden nedan.



Bandit lägger armarna i kors och slickar sina sår...

Banditen lägger "armarna" i kors och slickar sina sår...



Pax vobiscum.
Oskar.

Att fånga en fjäril...

2009-02-10, kl 21:35:19
Har idag varit helt befriad från jobb, iallafall ur det perspektivet att ett jobb är något man pengar på - även känt som förvärvsarbete. Eftersom vi saknar två kollegor på avdelningen för tillfället, de befinner sig i Vietnamn på semester, så jobbar jag för fullt - sexdagarsveckor med hyfsat långa dagar. Trots allt har jag fått gjort lite annat jobb, sådant på hemfronten; har plockat lite prylar här och var, dammtorkat samt dammsugit. Skönt att få sånt bortgjort, då jag inte riktigt får tid över till det när jag jobbar.
Vidare har jag och Banditen hunnit med en skön sväng på isen nu på kvällen, för en gångs skull utan skridskor. Blev en tur från Varvet ut till Gråsjälören, sen in till Södra Hamn och hem därifrån. På toppen av allt har jag gjort mig en rejäl korvgryta med ris till, det blir några fina matlådor av den. Lunch intog jag på stan på Sub&co, i sällskap av Jessica och Iza; nån sorts lunchbuffé med sallad- och tacoprylar för 75:- inkl dricka, helt okej.


Såhär härligt var det att käka med morsan i somras...

Såhär härligt hade jag det i somras när morsan åkte med upp och hälsade på,
fem poäng till den som vet vilken restaurang det är...



Idag har jag grubblat en hel del över ämnet vänner, på förekommen anledning. Hur definierar man vänskap och om man nu uttalat att man är just "vänner", kan man då göra slut med en vän? Vänskap har för mig alltid inneburit något som växer fram, likt kärlek, för det är väl trots allt en slags kärlek man känner inför en annan människa, när man är vänner? Om man upplever sig sviken av en vän, vad gör man då? Konfronterar och riskerar vilda diskussioner, trots att man kanske bara vill både ens eget och vännens bästa? Ja, hörni, jag vet inte - jag vet bara att riktiga vänner ska man vara rädd om, de är såna som alltid finns där, även om man inte alltid kommer överrens, eller kanske tillochmed "gjort slut"..!

Mörkret har sedan länge dragit in över Luleå denna kväll och jag kommer således inta soffan. Tekoppen som jag tänkte dricka i soffan är redan slut, kvar återstår ett äpple. Ikväll kollar jag pilotavsnittet av den gamla sköna serien Airwolf, tror faktiskt att det är två avsnitt långt så att säga. Sänggången sker någorlunda tidigt ikväll, eftersom jag jobbar 06-18 imorrn.


Pax Vobiscum.
Oskar.

JAG börjar blogga..?!

2009-02-10, kl 14:04:27
Det här kan nog sägas vara mot allas förväntningar, framför allt mina egna. Jag sällar mig nog till den skara människor som tycker allt detta bloggande är tämligen överskattat. Trots detta läser jag titt som tätt olika bloggar, främst de som skrivs av människor i min närhet - till största delen för att hålla mig lite "uppdaterad" om vad de gör och var de håller hus.
I min blogg vill jag dock göra lite skillnad (make a difference...) och inte bara skriva om vad jag gör på dagarna, utan också få en chans att skriva av mig rörande saker som dyker upp i huvudet; allt från finanskriser och det politiska läget till hur irriterande människor som handlar i en affär (mitt jobb...) kan vara. Mest troligt kommer jag väl också slänga in lite musiktips och lite annat kul. Antalet läsare, och vilka de är, känns inte som någon vidare hög prioritet för mig - till skillnad från många andra ser jag inte en blogg som ett sätt att försörja sig på!
Framöver kanske jag engagerar mig något mer fördjupat i design och dylika ting, men just nu känns skrivandet, och att överhuvudtaget hålla igång den här bloggen och skriva någorlunda ofta, som nummer ett på listan.



Bandit flashar sina kunskaper i att sträcka på sig...

Bjuder på en bild, där Bandit visar hur det går till att sikta högt, precis som husse gör när han startar en blogg...

Pax Vobiscum.
Oskar.

RSS 2.0