Låg...

2009-04-28, kl 22:39:42
Det är mycket nu...
Idag bjuder jag inte på värst mycket text, inte enligt planen iallafall, jag slänger istället upp en laddning bilder från dagarna då jag inte bloggat!
Har insett att jag lyckats redigera bort ett helt inlägg, fränt värre. Skulle kopiera och göra ett nytt inlägg här nedan, men råkade visst glömma just det där ordet kopiera haha. Sånt som händer, ska lägga upp låtarna igen nån annan dag.
Helgen var riktigt kul och mässan gav fint resultat. På lördagkvällen var jag hos Janne och Hanna på en liten inflyttningsfest, sen kikade jag in på Allstar en sväng, med Limpan. Det måste varit nån "All Familiar Faces night out" eller nåt sånt, för det var längesen jag skakade så många kända händer och kramade så många glada famnar. Fick en fruktansvärt kul nyhet från en gammal vän, som äntligen växlar in sitt livståg på ett mycket spännande spår!
Söndagen var jag ledig och gjorde inte värst mycket, tog en sväng ut på Mässan med Pelle för att kolla läget, det var lagom dött. Måndagen bestod av jobb 06-15 ungefär, det var lite segt eftersom jag inte visste riktigt när jag skulle sluta. På eftermiddagen tog jag och Banditen en riktigt skön långpromenad genom ett underbart regnigt Luleå. Några av bilderna nedan är alltså från regnpromenaden igår.
Apropå den här snabba uppdateringen, så har jag inte skrivit nåt om förra lördagen, kom jag på. Jag var ute och käkade middag med Spalarna från jobbet, riktigt kul. Vi var på Pastabacken och jag avnjöt en Al Capone - pasta med oxfilé ungefär. Jag vet inte om det beror på att jag känner Paez, som serverar där, eller om det faktiskt är så bra service som just jag tycker..? Käket håller förstås bra standard det också. Försvann in en sväng på Allstar även då, sällskapet ville det, och där var det lagom mycket folk.
Sammantaget kan man säga att den lördagkvällen utvecklade sig till nåt helt annat än jag trott, men såvitt jag vet var det nog till det bättre!


Syster Lo

Fick en provpåse av ett nytt bröd från Polarbröd,
börjar undra varför det ska vara så himla nödvändigt
att fullkornsbrödet ska rikta sig till barn..?


Mäss-fynd

Det här var allt jag fick med mig hem från årets Vårmässa...

Sliten Bandit

Bandit stannar och hämtar andan under en cykeltur,
vi har faktiskt börjat inkludera Porsön i vår dagliga vända...


Gräs-snö-vatten

Det är lite blött nu när snön ska bort, det här är faktiskt en gräsmatta...

Ny cykelväg

Den här cykelvägen hade man precis börjat gräva för,
när jag lämnade Porsön för ett år sen...


P-stolpe

Passerade den här och var bara tvungen att ta ett kort,
känns inte som de är alltför vanliga...


Bra skylt

Luleås bästa skylt?!
Verkar som att folk inte fattat att det kan vara smart
att gå på vänster sida på cykel-/gångvägen...


Bandit-busen

Vissa ställen där vi promenerar är faktiskt riktigt fina...

Isen smälter

Äntligen skymtar man lite nästan-öppet vatten på sina ställen...

Kanal?!

Jaa, här känns det lite som "hemma"
- fattas bara en sluss eller två...


Is

Här ligger isen fortfarande, Banditen inspekterar...

Avrundning...
Det blev lite längre än jag trodde, det här.
Och det känns som jag "babblade på" rätt bra i texten ovan bilderna. Menmen. Idag genomförde jag årets absolut grymmaste löparruna, dels tidsmässigt och dels eftersom jag äntligen sprang på uteslutande barmark. Underbart!!
Imorrn blir det jobb, 10-19, och på Valborgsmässoafton jobbar jag 06-15.


Väder: Mulet
Temperatur: 5 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

I Stockholm...

2009-04-24, kl 21:07:40
Kort och gott...
Lite bloggtorka för tillfället, fullt upp med annat. Jag ska försöka återkomma imorrn efter jobbet, börjar 06 och slutar nån gång när jag är klar, dock senast 15 hoppas jag..!


Väder: Blandat, klart-mulet-klart
Temperatur: 8 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Lång dag...

2009-04-23, kl 22:36:31
Inside edition från Arcus...
Kroppen är död och skallen tom. Allt är som vanligt, tänker ni då haha! Jag ska strax lägga mig, lång och hård dag idag. Börjar 08 imorrn och jobbar till 18, Ska inte vara på mässan, vilket känns ganska skönt just nu faktiskt. Även om jag gillar omväxlingen och att komma bort lite, så är det byggandet som är det roligaste. Jag är alldeles för dålig "försäljare" för att stå och kränga prylar på det där viset, tyvärr.
Byggt har jag iallafall gjort idag, bilderna nedan erbjuder en tjuvkik för er som ska dit imorrn, under helgen, eller kanske inte kommer alls. Hursomhelst kan ni nu skryta att ni sett bilder därifrån, låååångt före alla andra...
Nej, nu får det bli sängen som sagt. Får se om jag orkar ägna morgondagens kväll åt att blogga, eller om jag bara dimper rakt ner i soffan.


Byggstart

Vi började, som brukligt är, att lägga grunden med lastpallar...

Snabbt och lätt

Och resultatet blev riktigt bra...

Färdigt

Det var en del mässfolk som kom och ville se,
vad vi skulle göra för frukttavla i år,
så förvåningen/besvikelsen var stor när de bara fick se två Coop Forum-flaggor...


Corvette

Snacka om härlig bil, själv har jag aldrig varit nåt Corvette-fan,
men vem kan motstå den här liksom;
en sjuttiotalare där mätaren går till 300 km/h...


Rejäl båt

Mässans höjdpunkt tyckte jag var den här båten
- aluminiumskrov, 2 stycken 250hk-motorer
och plats för 10-12 pers om jag inte såg fel...


Post scriptum
Dagens rubrik är en låt som jag tror många missat, med den, i denna blogg, ständigt förekommande låttitelsrubrikmannen (fint, långt ord!) som de flesta av er känner till.


Väder: Kalasdag
Temperatur: 6 grader (10 grader på fm)




Pax vobiscum.
Oskar.

Vänner...

2009-04-22, kl 21:01:00
Rulle, full rulle...
Sablar i gatan vilken dag. Fullt upp, tolvtimmars kan vara ganska påfrestande - man sitter ju inte på kontor och klagar liksom. Förresten så klagar jag väl inte ens, eller? Helt underbart att jobba mitt i hetluften och värre blir det, säkerligen. Ojojoj!
Efter jobbet drog jag och Banditen ut för en härlig mil på cykeln. Tog det lite lugnt i början så han skulle få pinka av sig lite och nosa runt, det visade sig vara värt besväret för sen höll han tempot riktigt bra genom hela vändan. Fantastiskt! Nu har han däckat på kudden, men jag kan sätta en tusenlapp på att han lätt skulle hänga med på minst en sån tur till...
Imorrn blir det jobb 11-21, vi ska som sagt bygga ute på Arcus, får väl se vad det blir. Ryktet säger att det inte blir nån frukttavla i år, både för dyrt och tidsödande, vi kör på bättre priser istället. Fick in 10 av 14 sättpotatis-sorter idag förresten, om jag inte minns fel. 45 kronor säcken, rundpotatis förstås, och 3 säckar för 120 spänn, samma pris som förra året.
Igår snubblade jag över en riktigt fin motorcykel på Blocket, en BMW som var hyfsat ny. Finast av allt var att den på en av bilderna stod parkerad, med full campingutrustning, vid en skylt; "Riskgräns Norge". Landskapet var sådär "fjälligt" norskt och vägen såg ut som en typiskt norsk, kringelikrokande, liten landsväg. Härligt!
Känner att jag skriver lite väl fritt och flygande idag, därför avrundar jag nu. Låten som du hittar en bit ner är en låt som jag tycker är väldigt ledsam, men samtidigt oerhört vacker. Den tar fram en massa gamla, glada och härliga minnen rörande någon jag saknar. Sen är det förstås så att låttiteln passar väldigt bra för tillfället, precis som bilden under nästa stycke - den tycker jag fångar känslan i låten ganska bra och harmoniskt.
Nu blir det Lie to Me på fyran, kombinerat med lite nyttigheter, som synes nedan, och förstås lite läsning. Både Dalslänningen och Extra Luleå har kommit idag. På toppen av allt detta har jag inte läst Metro från imorse och ovanpå det har jag börjat komma igång med Aldrig Fucka Upp...


Vårkväll

Knäppte den här bilden för en dryg timme sen,
knyter direkt an till låten nedan...


Cykel

På begäran lägger jag ut en bild på cykeln,
som rullar så flitigt vareviga dag, även känd från tv...


Kvällstugg

Så fort jag knappat färdigt här, ska jag hugga in på detta,
lite för sent för middag men jag vill ändå tugga på nåt...




Kristina från Duvemåla - Ljusa kvällar om våren



Väder: Lite moln, fin dag
Temperatur: 2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Sagan om en fantasi...

2009-04-21, kl 20:52:39
Oväntat besök...
Imorse ringde chefens chef och väckte mig. För ovanlighetens skull meddelade jag, i nåt slags halvvaket tillstånd, att jag inte kunde komma och jobba eftersom jag hade andra saker planerade. Hm, undra var jag fick det ifrån?! Jag är inte värst mycket att prata med när jag är helt nyvaken. Hade jag vaknat till lite tidigare sen hade jag ringt och sagt att jag kunde jobba, men nu blev det inte så. Nåväl, det var skönt med att ha ledigt, som planerat, och den som fick jobba blev nog glad över pengarna.
Sent på eftermiddagen plingade det på dörren och gissa om jag blev förvånad när jag kikade i titthålet och tyckte mig se Åsa stå utanför dörren. Det stämde, insåg jag i samma ögonblick som jag öppnade dörren. Jag mindes att jag sett nåt på Facebook om att hon skulle vara i norr just nu. Det var iallafall riktigt längesen vi sågs och eftersom jag inte kan träffa Michael nu när han är i Staterna, så passade det nästan extra bra. Då fick man träffa ena halvan av de tu! Hon var häruppe med jobbet, Volvo Aero i Trollhättan om jag inte lyssnade helt tokigt, och huserade för tillfället rakt över vägen på "Minihotellet", fränt värre.


Påskliljor

Såhär fina är påskliljorna som jag ställt utanför dörrn...

Våren...
För tillfället märker man verkligen att våren, och snart sommaren, är i antågande. Allt färre dubbdäck som väsnas, istället är det de lite finare bilarna och motorcyklarna som håller låda. Underbart. För mig är det samma sak varje vår - det känns som det inte finns nåt viktigare i hela världen än att ta motorcykelkörkort och skaffa en hoj att glida runt på. Siktar på att hinna med det innan jag fyller 50 ungefär.
För Banditen innebär det allt mindre handdukstorkande innan han får kliva in från promenader och cykelturer, det gillar både han och husse. Gatsopandet är igån för fulla muggar och det sitter en lapp på portdörren att innegårdar och p-platser ska sopas på torsdag förmiddag. Taskigt tajmat att jobba eftermiddag då, men jag ska nog lyckas hitta nån gratisplats, det blev jag ju praktiskt taget expert på när jag inte hade nån egen plats här...
Jag blev förresten lite sugen på kaka här på kvällen, så jag svängde ihop en. Eftersom jag noterat, återigen på Facebook, att halva bekantskapskretsen fyller år idag så kan vi väl säga att kakan är bakad till födelsedagsbarnen..? Varsågoda, den smakade riktigt bra kan jag meddela. Bild finns alldeles nedan.
Dagens middag blev en "Man tager vad man haver"-soppa, kalasgod. Ska väl ge mig på att lägga upp receptet nån gång snart, precis som med gårdagens käk. Det känns bara lite trassligt att skriva ner sådär detaljerat som det ska vara i ett recept, men den som väntar på nåt gott...


Kaka

En sockerkaka med mango och jordgubb, riktigt gott...

Favorit-vovven...
Jag och Banditen kikade nyss på Hitta Hem på Tv4. Jag har hört sägas att hundar inte kan se vad som händer på tv:n, men så fort det är hundar på tv vill jag börja ifrågasätta det där. Visst reagerar han kraftigt på ljudet, ibland - inte alltid, men framför allt tittar han faktiskt på tv:n, något som i princip aldrig förekommer såvida det inte rör sig en hund där. Förklaring, någon?
För att bäst illustrera våra tre lediga dagar, lägger jag upp några bilder på Banditen där han visar hur man gör när man tar igen sig, rejält. Han måste vara en av de, stundtals, mest avkopplade vovvarna jag sett. Det kvittar hur man väsnas med musik eller ljud från tv:n, så länge man inte sätter på AC/DC - då vaknar han och går upp och lägger sig lite närmare högtalarna. Hårdrockshund.


Bandit sover 1

Först börjar man med att ligga på sidan, på golvet...

Bandit sover 2

Sen övergår man till kudden, hoprullad...

Bandit sover 3

Sist intar man filten i soffan, på rygg
- detta är även känt som djupsömn...


Morgondagen/veckan...
Imorrn ska jag jobba 06-18, som det verkar. Sättpotatisen kommer så vi bygger om ganska rejält. Det är på tiden, med tanke på att vi haft ganska överdrivna volymer av vissa varor sedan svenska äpplena tog slut. Slitsamt, men kul, kommer det bli. Resten av veckan har jag ingen aning hur jag jobbar, ärligt talat. Vi ska bygga vår "monter" på Vårmässan på Arcus på torsdag, sen vet jag inte om jag jobbar där både fredag, lördag och söndag. Det återstår att se!
Idag skriver jag inte några särskilda musiktips, mer än att jag, under kvällen, helt snöat in på Mejas gamla, sköna platta Seven Sisters. Fodralet och skivan ligger i en kartong i förrådet. Hemskt skön skiva, som andas slutet på 90-talet ganska lagomt. Uptempo-låtarna tycker jag är riktigt grymma, lite lagom funkigt sound och jag vill minnas att de faktiskt inte kändes helt mainstream när de släpptes, kanske minns jag fel.
Nu får det räcka med skriverier för ikväll. Sov gott om du läser det här ikväll, ha en bra dag om du läser det imorrn bitti.



Väder: Mestadels klart
Temperatur: 6 (?!) grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Ingen har lust...

2009-04-20, kl 20:56:29
Ledigt och stillsamt...
Jag ska inte ljuga och påstå att jag varit värst aktiv idag, för det har jag inte. Snoozade länge på morgonen, vaknade lite då och då för att stirra ut på den klarblå himlen samt tänka "Åh, så skönt med fint väder nu när jag är ledig"... Har, apropå ingenting, försökt plinka lite gitarr de senaste dagarna, men tappar suget ganska fort - vet inte riktigt vad det är. Bristen på spelkamrater kanske?! Ingen att repa med, inget att repa för.
Lagade en lite annorlunda pastasås till middag idag, kanske lägger ut receptet på den senare. För somliga bloggläsare räcker det nämligen inte att jag lägger ut bilder på samtliga ingredienser - de vill veta i detalj hur man gör, har jag hört. Det är förstås därför jag har en kategori döpt till Recept. Måste bara bli bättre på att använda den, Länktips-kategorin använder jag ju rätt flitigt iallafall.
Jag och Banditen tog en riktigt härlig cykeltur nu på kvällen, strax under milen med ett riktigt bra tempo. Kvällssol och en hel del promenad-människor ute gjorde att det kändes riktigt mysigt. Efter cyklandet hade vi stämt träff med Sandra och hennes lilla Border Collie-valp Tindra. Gissa om det blev liv i luckan, hon var ganska framåt den tjejen. Tindra alltså haha!


Nytt cykellås

Eftersom jag för några dagar sen lyckades bryta av andra nyckeln till mitt cykellås,
införskaffade jag ett nytt - befriat från nycklar...


Orkidéer

Adopterade två (vissna) orkidéer från jobbet till en mycket billig penning,
återstår att se om jag lyckas få dem att blomma igen...


Lukta gott

Jag har väntat länge med det,
men nu har jag köpt mig lite "nya" doftoljor,
den enda nya doften är lavendel...


Tindra

Vilda Valpen, som jag kallar henne,
eller Tindra som resten av världen säger...


Musik och tv...
Upptäckte alldeles nyss att Moneybrothers nya album Real Control äntligen finns på Spotify. Lyssnar igenom det alldeles precis nu. Hittills (7 av 10 spår) tycker det är kalas samtidigt som jag håller med vissa recensenter om att det känns lite spretigt. Iochförsig tycker jag nog att det kan vara det som är charmen. Enligt uppgift ska de tre (?) producenterna inte fått höra varandras jobb under tiden det pågått. Kool!
Dagens roligaste upptäckt gjorde jag förut när jag satt och kollade igenom lite "gamla" låtar. Visste du att Tommy Nilsson gjort en låt vid namn Vill du ha sex med mig..? Till saken hör att det är inte bara en titel tagen ur luften - låten handlar faktiskt om precis det man tror att det ska göra, ojojoj. När jag ändå är inne på ämnet så kan jag nämna, för er som missat det, att MTV på sin sida http://www.yestosafesex.com/spotify/ låtit ett antal artister slänga ihop egna spellistor för sovrummet...
Nu får det vara slutsnackat/-skrivet för ikväll. Jag ska göra iordning mitt te och invänta kvällens CSI-avsnitt. Sen får vi väl se om jag törs kolla in vad dårarna i Ballar av Stål hittat på ikväll, har inte sett nån reklam för det så jag har inte den blekaste aning!



Väder: Klart och fint
Temperatur: 2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Slimcase.se & Stayhard.se

2009-04-20, kl 13:22:52
Snyggt, flashigt och bling bling...
Kläder, accessoarer och allt som sammankopplar de tu, hittar du här...
Slimcase.se erbjuder en hel uppsjö med fräna smycken och accessoarer. Ska man kategorisera alltihopa är det nog enklast att använda ordet rock. För grejorna ser verkligen rock ut. Allt ifrån bälten, ringar, dogtags och liknande såväl med som utan bandloggor, till diverse glas, kreditkortsfodral och tändare färdiga att beställas med personlig gravyr. Customized så det räcker till och blir över!

Slimcase.se

Riktigt snygga kläder, mestadels gångbart som streetwear, hittar du hos Stayhard.se. Priserna kanske inte alltid känns allt för tilltalande, men du som gillar märkeskläder är säkert van att hosta upp de summor det här stället kräver. Calvin Klein, Billabong, Armani, Dolce&Gabbana, Ed Hardy - kanske ringer det en liten klocka nånstans..? Jo, just det, de har faktiskt en ganska diger samling accessoarer att sälja - frågan är bara hur mycket man vill betala för småprylar som ändå inte är så himla fräna. Vad sägs om en nyckelring från Burberry till det facila priset av 1488:- haha?!

Stayhard.se


För den som letar...

2009-04-19, kl 21:24:19
Blåsigt värre...
Här kommer en kort rapport från världens största soffpotatis, just idag. Jag har inte gjort ett skit idag. Jo, faktiskt lite förresten. Tog mig i örat och fixade med cykeln. Fick äntligen riktigt bra ordning på växlarna och snörjde samtidigt kedjan rejält. Vår-service light. Återstår att se om jag ska ta och spänna bromsarna lite nån dag också. Sen tog jag förstås en provtur med Banditen, jösses vilken fart vi hade - det gör ganska stor skillnad med de där sju extra växlarna jag fick tillgång till nu när största framdrevet funkar igen.
Lite bilder från de dagar jag inte bloggat:


Strumpor

Mina favoritstrumpor, ett par för varje dag i veckan...

Godisarmband

Fredag och lördag äter jag godis,
lika bra att bära med sig det överallt haha...


Banditen

En bild på den bästa vovve jag nånsin haft,
han är verkligen mitt stora stöd i livet
och den keligaste sängkamrat som finns...


Nya skor

Införskaffade ett par nya dojor i fredags, är riktigt nöjd
- tror jag gillar Ninas kommentar bäst:
"De blir bara snyggare å snyggare ju mer man kollar på dem"...


Lyssning...
Jag har gjort i ordning en blogg-spellista i Spotify, den innehåller alla (tillgängliga) låtar som jag lagt upp här i bloggen. Naturligtvis kommer jag uppdatera den allt eftersom jag lägger upp nya låtar här. Listan. Ska väl försöka att lägga upp nån permanent länk till den, här till höger också. Så fort jag hittar en lucka i schemat!
Nu ska jag göra mig en kopp te, kolla lite på den platta dumburken och mysa vid tanken på att jag har två dagars ledighet kvar...



Väder: Klar kväll
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Söndag 13.3.99...

2009-04-19, kl 12:16:53
Snabbt och lätt...
Jag skriver inte nåt långt inlägg just nu, lämnar bara ett livstecken. Lovar på hedersord att återkomma under dagen. Jag vaknade med en trist känsla i skallen imorse. Det är söndag den 19:e april och det är det faktiskt inte varje år. Ja, så tänkte jag för att liva upp mig själv lite. Har full förståelse för att jag kanske låter lite tokig, men det är väl ganska nära sanningen ändå haha?
Trötta och tråkiga söndagsmornar finns det bara en sak att göra, förutom att gå ut med vovven. Sätta på låten nedan, riktigt högt. YouTube-versionen jag hittade är inte riktigt som originalet, men får duga. Sen kan man väl dividera om vad som ska kallas original, eftersom det är Commodores låt från början. Spotify-användare kommer iallafall åt den, enligt mig, bästa versionen här - Faith No More - Easy.
Textraden "I'm easy like sunday morning" säger väl allt!




Faith No Moore - Easy


Väder: Halvklart, blåsigt!
Temperatur: 8 grader (?!)




Festina lente!
Oskar.

Du hade tid...

2009-04-16, kl 22:25:05
Sekunder, minuter, timmar...
För att återknyta till rubriken direkt; nej, jag har INTE tid. Fullt upp, eller det kanske kallas att "ha ett liv"? Fast ändå inte, haha! Hursomhelst, jag prioriterar, som jag sagt tidigare, alltid andra saker före bloggandet.
Idag har jag jobbat 12-21. Banditen har varit hos Emelie, snacka om kalasbra för honom. Sällskap och nån promenad. Härligt! Jag kan inte påstå att min arbetsdag varit värst spännande, Banditen har nog upplevt mer under samma tid. Jag har varit lite i blombranschen och dessutom suttit i kassan. Mer spännande har skvallret och det så kallade privatlivet, på jobbet, varit. Minsann, tänk så mycket saker man kan vara med om.
Nåväl, jag kom just att tänka på att jag häromdagen hade en mycket tacksam kund. En lite äldre kvinna, jag minns inte vad jag hjälpte henne med, men jag gjorde det där lilla extra som de flesta kanske inte gör. Trollade fram nånting som egentligen var slut, eller nåt åt det hållet. Det jag ville komma fram till nu var iallafall att hon var sådär fruktansvärt tacksam, nånting man inte stöter på alltför ofta i mitt jobb. Hon fick det att verka som om jag verkligen räddade hennes dag. Trots att jag bara gjorde något litet så fick det stor betydelse, tänka sig!
Det går säkert att utläsa mellan raderna att jag är lite trött, måste krypa ner i sängen eftersom jag jobbar 6-13 imorrn. Segt att ta sig upp, men skönt att sluta tidigt. Efter jobbet vet man aldrig vad som händer, jag har hört att vi har fint besök här i stan?




Popsicle - Not forever

Örongodis...
Vilken helt underbar gammal dänga med Popsicle. Vilken låt, vilka minnen, vilka dagar, vilka kvällar. Har man väl snubblat in på det bandet, är det lika bra att lyssna in sig på Brainpool när man ändå är igång. Just plattan Painkiller har nog haft större musikalisk inverkan på mig än jag nånsin kommer erkänna. Snacka om skönt sound - lite tunt, lite krispigt, men ändå inte så himla spretigt som en del liknande band låter, dessutom är vissa texter rent löjligt träffsäkra, enligt mig;
"I lock my door and stay in bed,
I dream of love in gold and red
- it may be silly but I do it anyway"

Börjar inse att jag efter en genomlyssning fortfarande kan, i princip, alla texterna utantill...



Väder: Hyfsat klart
Temperatur: 1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

"Jag säger inte att det gör mig bättre"

2009-04-14, kl 22:28:22
Till er som inte vill läsa känslomässigt dravel och filosofiska funderingar säger jag:
hoppa över det här.

Jag har under en tidsperiod på ungefär ett och ett halvt år, på olika sätt, kommit i kontakt med människor som vill hämnas någon, eller på någon. Det kan vara allt från människor jag mött i vardagen, till karaktärer i böcker och filmer.
Min ståndpunkt har alltid varit, och är fortfarande för den delen, att det är fel att hämnas. Bara för att någon gör dig illa, är du inte automatiskt berättigad till att få göra den personen lika illa. I slutändan biter man bara sig själv i svansen genom att hämnas, tror jag. Det är avsevärt mycket bättre att försöka visa att man inte sjunker lika lågt som den andra personen.

Var mot andra, som du vill att de ska vara mot dig!

Nu vet jag förstås, av egen erfarenhet, hur enkelt det är att föra såna här resonemang i teorin och samtidigt hur svårt det är att faktiskt leva som man lär, i verkligheten. Jag kan själv komma på några händelser där jag velat hämnas, såväl fysiskt som psykiskt på någon, eller några. Dock har jag lyckats koppla bort den instinktiva lusten att göra det man känner för, och låtit bli. Jag säger inte att det gör mig bättre än någon annan, jag säger bara att det är det enda rätta.
Föreställ dig följande scenario:
En man blir mördad, han har fru och barn. Frun och barnen hämnas på mördaren, som i sin tur har fru och barn. Den nu döde mördarens fru och barn hämnas på det ursprungliga offrets fru och barn. Vem överlever i slutändan..? Tar man resonemanget vidare, inser man snabbt att vi genom hämnd bara utplånar oss själva, hela mäniskligheten skulle ganska snart vara så gott som utdöd.

Ett öga för ett öga och en tand för en tand håller inte längre
- nuförtiden har vi både ögonlaser och schyssta tandställningar!


Så, vart vill jag komma med allt det här..? Jaadu, jag vet faktiskt inte. Kanske vill jag bara få just dig att inse att vi måste leva i nuet. Eller att du ska sluta vara arg. Eller släppa det förflutna. Eller slicka dina sår istället för att själv hälla i salt.

Jag har faktiskt klurat på de här sakerna ganska länge, men det var Patrick Janes dubbelmoral i The Mentalist, lika stor som min egen, som fick mig att göra tankarna till svart på vitt.

Errare humanum est, ignoscere divinum.
Oskar.

Aldrig riktigt slut...

2009-04-14, kl 20:55:15
En del på gång...
Idag har varit vad jag skulle föredra att kalla en föga intressant dag. Jobbet innebar full rulle, fast ändå ganska avkopplat. Inte värst mycket folk, men ganska mycket varor. I övrigt är det faktiskt några spännande saker på gång just nu. Berättar väl mer så småningom. Måste förresten erkänna att det var lite segt att ta sig ur sängen, vid femsnåret, imorse. Nu när ljuset börjat återvända är man inte riktigt lika snabb i säng som tidigare!
När jag kom hem från jobbet satt jag och pustade ut lite i soffan, sen kastade jag ut Banditen och hoppade upp på cykeln. Man kan nog säga att vi idag täckte upp större delen av Luleås stadsdelar och det blev en fin runda på ungefär 15 kilometer. Med ett ganska lagomt tempo körde vi på strax under en timme, riktig nöjescykling i det sköna vädret - Banditen var nöjd och glad.
Om du, som jag, såg CSI igår kväll - håll med om att det börjar bli lite intressanta förändringar med Grissoms avsked och nye professorn..? Bäst av allt gillade jag definitivt slutet, där Grissom kom fram till Sara - för er som missade det! Ikväll glor jag på The Mentalist och i reklampauserna surfar jag, letandes efter tält och sovsäckar. Nejdå, jag ska inte investera i nåt, men jag är så ohyggligt sugen på att ta med mig Bandit ut i "vildmarken", vandra och sova ett par nätter ute. Så jag stillar längtan genom att kolla på utrustning, smart tycker jag.
Var så avtrubbad imorse att jag varken läst hela Metro eller gett mig på korsordet. Det verkar vara en lämplig sysselsättning en liten stund framåt. Jo, förresten - för en stund sen snöade det här. Varade väl ungefär i en kvart, men ändå. Våren är här, fast ändå inte!


Banditbusen

"Men snälla husse, kan du sluta fota mig när jag ligger som en soffpotatis..?"

Morotspannkakor

Slängde ihop lite goda pannkakor förut;
morotspannkakor, som jag serverade med Keso...


Bälten och spännen

Eftersom jag skrev igår om bälten/spännen,
så bjuder jag idag på en bild på mina två favoriter, för tillfället är bägge trasiga...


Datorn vid tv:n

Mediacenter och HTPC-chassin i all ära,
erkänn att min dator smälter in ganska bra "framför" tv:n...


Lite musik...
I väntan på nåt att nåt vettigt ska börja på tv:n lyssnar jag på Guns N'Roses senaste platta, Chinese Democracy. Jag kan inte påstå att den känns värst speciell, den bara levererar. Somliga pratar om att det inte längre är samma band, men jag tycker då man känner igen soundet, dock lite moderniserat, ganska mycket? Och det är väl i slutändan det saken handlar om - hur det låter...
Imorrsn, om jag inte minns helt fel, släpps Moneybrothers nya skiva. Låt se vad han har att komma med den här gången, jag gillar då hans stil helt klart. Kan dock inte säga att jag är helt säker på att han gör sig allra bäst som soloartist - det är först i sällskap av andra arister som jag tycker att han verkligen kommer till liv; Petter feat Moneybrother - Showdown och Marit Bergman feat Moneybrother är ju helt underbart bra låtar.
Mitt förslag lyder Moneybrother + Florence Valentin = SANT. Mer än så behöver jag väl knappast säga, det vore en given sommarplågekombination...



Väder: Fint, lite snö-kväll
Temperatur: 2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Coolshop.no & Coolstuff.se

2009-04-13, kl 22:00:35
Riktigt onödiga länktips...
Två ställen som säljer rätt onödiga prylar, men ändå så fräna att du bara måste handla...
Hos Coolshop.no hittar du de där lite annorlunda, men ändå häftiga prylarna. Sånt som man kanske egentligen inte behöver, men trots det vill ha. Annorlunda solbrillor, fräna t-shirts och framför allt superschyssta bälten. Jag gillar bälten, särskilt de med lite mer udda spännen - precis vad du hittar här!

Coolshop.no

Om du verkligen inte hittar nånting att köpa i present, kolla in CoolStuff. Allt mellan himmel och jord, från små prylar till större. Huvudtemat kan väl sägas vara "sånt du inte förväntar dig". De har inte bara onödiga saker, utan en hel del smarta och riktigt användbara. Eller vad sägs om en kaffemugg med knogjärn som handtag - du får garanterat ha kaffet ifred framöver! Eller kanske en t-shirt där motivet rör sig i takt till musiken i rummet? Eller varför inte ett duschdraperi med blodstänk på..?

CoolStuff


Fröken Svår...

2009-04-13, kl 21:02:36
Ledig men ändå fullt upp..?
Nah, den där lilla underrubriken var väl inte helt sann. Jag har dock fortfarande svårt för att "ta mig tid" att sitta ner och skriva här. Idag har vädret varit toppen, den första riktiga vårdagen, kanske man kan säga. Är dock inte helt säker på om jag tycker det är vår riktigt än. Härligt har det iallafall varit, klarblå himmel och strålande sol.
Imorse insåg jag tyvärr nåt som jag förnekat några mornar. Nämligen det faktum att jag, mest troligt, har drabbats av samma förkylning som några kollegor haft. Halsen har varit lite rosslig tidigt på morgonen i några dagar och idag hade det blivit värre. Återstår att se hur det utvecklas, dålig timing skulle man väl kunna säga, samtidigt som jag förstås undrar om det nånsin är bra timing att bli sjuk?!
Det är strax dags för ett nytt avsnitt av CSI och efter det kan jag knappast låta bli att kolla in Ballar av Stål. Jag vill så gärna tro att jag besitter en högre nivå av humor än den som förekommer i det programmet, men sitter till slut ändå framför tv:n och skrattar så högt att grannarna måste undra vad jag sysslar med. Efter vad jag sett på reklamen inför kvällens program så tror jag att det kan finnas nåt extra sevärt inslag i anknytning till Kärlekstunneln på Gröna Lund, om jag inte misstar mig helt...
Tre talande bilder från gårdagen:


En bok

Jag skrev väl lite om en bok igår, här har ni den...

Te

När jag dricker te, är det två sorter som gäller;
Johannesört och Pepparmynta...


Te och mackor och morot

Lite käk framför tv:n - te, mackor och morot...

Jobb imorrn...
Imorrn jobbar jag 06-15 och på onsdag 08-15. Ganska skönt med såna dagar när man kommer hem i någorlunda tid. Eftersom jag börjar tidigt imorrn så blir det omedelbar sänggång efter Ballar av Stål. Får se om jag hinner slänga upp ett länktips i nån reklampaus kanske.



Väder: Kalasdag, soooligt
Temperatur: 2-10 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Gå på vatten...

2009-04-12, kl 23:11:52
Nice and easy...
Påskhelgen har onekligen flutit förbi i lagom sakta mak. Jag kan verkligen inte påstå att det varit värst mycket full rulle på jobbet, dock har man ju alltid saker att göra. Tänk så lyckligt lottade somliga är som bara kan säga att de är färdiga med det de ska ha gjort för dagen, om det nånsin händer på mitt jobb undrar jag vad som gått snett.
Imorrn har jag iallafall en ledig dag och då ska jag verkligen försöka sätta mig ner och skriva lite mer här. Både lite tankar om livet och ett par bra länktips, kanske lite mer vardagsbilder också. Tills dess får ni hålla tillgodo med de här bilderna:


Snacks

Fredagkvällens godsaker...

Soffpotatis

Banditen har slocknat riktigt skönt i soffan,
observera vem som kontrollerar fjärren - försöker jag byta kanal så vaknar han, haha...


Påskaftonsfrukost

Det fick bli lite äggmackor till frukost på självaste påskafton...



Mauro Scocco - Sarah

Tv eller bok...
Nu ska jag kanske kolla lite tv, eller krypa upp i sängen och öppna den där boken som jag väntat med så länge... Men jag är sådär, med en bok som jag tror är riktigt bra; jag väntar så länge som möjligt, ungefär som att spara det bästa till sist när man äter.
Hoppas förresten det finns nån som gillar låten ovan, lika mycket som jag. Den är inte bara sjukt bra även när jag lyssnar på den idag - när jag var liten trodde jag nog att den var världens bästa låt ett tag. För att inte prata om mannen som sjunger den. Återkommer till honom imorrn!



Väder: Regnig kväll
Temperatur: 3 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Caliroots.com

2009-04-11, kl 22:55:46
Grymt bra shop...
Den schysstaste nät-affären just nu, när det gäller mode, om du frågar mig...
Allt från Adidasträningsjackor till Nikedojor, via Cheap Monday-jeans, ja, det hittar du hos Caliroots.com. Lägg till några snygga och praktiska väskor, lite bling bling-smycken samt ett gäng kepsar så är du i mål. Bortsett från grymt snygga kläder och accesoarer så säljer de både skateboard- och snowboardprylar, faktiskt.
Jo, förresten - de har ett sanslöst brett utbud av läckra skor! Dessutom nån slags påskerbjudande på frakten just nu...

Caliroots.com


Kladdkaka!

2009-04-10, kl 21:41:57
Min bästa (och enklaste..!) kladdkaka...
Jag gissar på att det är fler än jag som använder det här receptet, samtidigt finns det ganska många andra att välja på. Den här kladdkakan är dock både kalasgod och kalasenkel att svänga ihop!
  • 150 gr smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • Ströbröd/socker

Sätt ugnen på 175 grader, detta gäller för mig som har varmluft - du som har "vanlig" ugn kanske ska ha högre temperatur, det vet jag inget om. "Bröa" eller "sockra" formen. Smält smöret och låt det svalna. Sedan blandar du ner övriga ingredienser, ta ett ägg i taget. Enligt originalreceptet ska kakan gräddas i 10-20 minuter beroende på önskat "kladd", men jag har kommit fram till att det snarare handlar om bortåt 30-40 minuter för min del. Kanske borde jag ha lite högre temperatur jag också, vet inte, men det funkar fint såhär!

Prinsessor...

2009-04-10, kl 21:07:38
Lååångfredag...
Trodde minsann jag skulle få gjort lite mer skrivande idag, men ack vad jag bedrog mig! Imorse sov jag ända fram till klockan nio, tog sen en liten promenad med Banditen och efter det fick jag i mig en härlig ägg- och baconfrukost. Tänkte lite på han som korsfästes idag, ägg och bacon verkar ju vara en stabil frukost för liknande aktiviteter.
För du har väl inte glömt bort varför vi "firar" påsk?! Jesu död och uppståndelse, jo, Sverige klassas väl fortfarande som ett kristet land... Fast det är klart, idag handlar ju allt om att vi ska äta mer och festa mer. När det gäller såna här högtider alltså. Iochförsig, det är nog sant i övrigt också. För egen del meddelar jag stolt att jag firar påsk helt och hållet alkoholfritt. Inte så mycket som en god folköl slinker ner i min strupe. I ren protest mot alla andra.
Jag läser bloggar och ser Facebook-statusar där allt verkar handla om vilken fest man ska gå på under påsken, att man ska dricka vin ikväll precis som igår, ser bilder på vilka som var på vilken fest igår... Jag må låta som den värsta tänkbara moraltant, men kära nån - har folk inget bättre för sig?!
Eftersom jag alltid klagar över att folk klagar, så ska jag sluta klaga nu, haha! Återkommer till ämnet nån gång. Slänger upp ett par bilder från min dag och talar samtidigt om att jag och Banditen tog en två timmar lång promenad under eftermiddagen samt att jag efter det lagade mig en alldeles egen liten påskmiddag. Kan väl knappast påstå att den hade nån särskild anknytning till själva påskfirandet i sig, men gott var det..!


Sitt fint!

Banditen fick sätta sig ner en stund på promenaden...

Påsk-kärring

Lite svårt att urskilja, men här är Luleås egen påsk-kärring mitt i en rondell...

Fanta..!

Läsk ser man inte alltför ofta hemma hos mig,
men påsken till ära så köpte jag en flaska Fanta...


Älgstek

Det blev en fin älgstek till påskmiiddag på långfredagen...

Blivande potatissallad

Grunden till min potatissallad;
potatis, lök, färsk vitlök och gurka...


Dinner's ready

Så var käket klart och serverat;
hemmagjord potatissallad, älgstek, salladsblandning med lite selleri på toppen...


Lugn kväll, jobb imorrn...
Imorrn är det jobb som står på schemat, 10-19 eftersom vi stänger tidigare. Jobb blir det även på söndag, 13-21 då. Nu börjar det säkert nån film och jag tror att jag både häller upp lite chips, tar en bit påskchoklad och dricker ett glas Fanta, vilken helylle-kille va? Haha. Börjar förresten bli riktigt fint cykelväglag på de flesta ställen där jag brukar cykla, bara Gültza som inte är riktigt bra än och det dröjer säkert ett tag till.



Väder: Blött snöfall
Temperatur: 1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Av ingens frö...

2009-04-09, kl 22:09:08
Kort och gott...
Det regnade en stund idag och jag kan inte förklara hur härligt det var. Så länge som jag längtat efter regn, om ens bara så lite, lite, lite som det var idag. Äntligen kanske vi är på väg mot nån slags vår och sen sommar, även häruppe!
Om det var fullt upp igår så vet jag inte ens hur jag ska börja beskriva dagens jobb. Som vanligt lockar mat-högtiderna fram de sämsta sidorna hos somliga. Stress, dåligt humör, armbågar till höger och vänster... Jag klarar mig iallafall bra. Axeln känns lite bättre idag, dels har jag kört lite lättare jobb idag och dels har jag varit sockerhög på påskgodis hela dagen!

Så, nu säger jag det ni alla väntat på:
Glad Påsk!

Hämtade nyss Pelle på Kallax, han stannar ända tills på tisdag, kul! Nu ska jag kolla lite tv och käka ett par mackor. Återstår att se om jag lyckas hålla mig vaken till tolvslaget av denna dag, känns inte så. Efter två tolvtimmarspass, med arbetsuppgifter som kan klassas som ganska fysiskt ansträngande, är man lite sliten. Ungefär som Banditen, han ligger bredvid mig, halvsover men vägrar ställa upp och hålla huvudet still för fotografen...
Idag lyssnar jag in mig på Jay-Z och funderar på vad jag tycker om honom, hans musik och vilken/vilka plattor som är bäst. Måste säga att de låtar han gör tillsammans med sin kvinna (Beyoncé Knowles) hamnar högt upp på listan. De två firade förresten ett år som gifta alldeles nu i dagarna, 6 april. Min absoluta favorit där de samarbetar är Bonnie and Clyde, den låten är både sjukt bra och framkallar riktigt schyssta minnesbilder. Inget jag vill ha tillbaka, men låten gör mig ändå riktigt glad!


Gosvovven

Banditen softar på skärtorsdagskvällen...


Väder: Lite snö, lite regn
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Varning för ras...

2009-04-08, kl 20:28:20
Ajajaj...
Vilken dag, full rulle minsann! Riktigt mycket folk och mer kommer det bli imorrn. Kan inte skriva nåt långt, jag måste vila min axel, som börjat spöka igen, den gör ont. Inte bra alls! Dagen började iallafall med en härlig cykeltur på ca 8 km, kl 05. Då vaknar man till lite, det går inte att neka till.
Jag hoppas på en piggare axel imorrn så jag kan återkomma. För övrigt kommer det bli helt underbart med en dags ledigt på fredag, dessutom stänger vi tidigare på lördag - istället för 10-21 jobbar jag 10-19, kalas!
Förresten. Just nu lyssnar jag på Maná - vilket band, vilka låtar, vilket sound, vilka minnen..! Skickar ett tack till min syster som var den som introducerade mig för dem.


Sambandsexponering?!

Bilden talar för sig själv, sambandsexponering,
vilket kön riktar sig diverse bantningsprodukter till..?



Väder: Blandat, uppehåll
Temperatur: 1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Min älskling har ett hjärta av snö...

2009-04-07, kl 21:06:05
Soffan...
Seg dag idag, trots fullt upp. Har cyklat en vända med Banditen och ska nu kolla the Mentalist, efter det lär jag väl somna gott, börjar 06 imorrn. Fler ord än såhär bjuder jag inte på idag, trots att jag fortfarande har jättemycket att säga. Första luckan kommer väl på fredag när jag är ledig, men jag ska försöka klämma fram nåt inlägg per dag tills dess, så ni vet att jag lever...
Sänder en tanke till Kent-Ove, just nu ligger FBK under, ställningen är 1-2 inför tredje perioden. Spänningen stiger..?


Kvällstugg

Lite grönt att tugga på framför tv:n, en kopp te dessutom...


Väder: Helt ok, lagom klart
Temperatur: -1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Här ibland ruinerna...

2009-04-07, kl 10:43:45
Puh...
Hittar inte tid till att få ner allting just nu, som sagt. Mornarna börjar kännas så sega. Vet inte om jag ska skylla på för mycket eller för lite sömn, konstiga arbetstider, för hårt jobb, eller kanske bara våren..? Var halvklart på himlen när jag vaknade, ett par minusgrader och jag snoozade ungefär en timme. Hopplöst! Snörade på mig skorna och stack ut på en härlig löptur, fortfarande lite kyligt men så fort man får upp värmen går det fint.
Träffade på en kärring (jo, hon var verkligen det!) som undrade vad jag gjorde när jag tog ett rejält tag om Banditen och skällde på honom, för att han vägrade springa på den sida av cykel-/gångvägen jag sa åt honom att springa på. Sådana människor kan verkligen göra mig oerhört arg. Enligt henne gjorde jag förstås fel, eftersom hundar ska hålla sig på vänster sida och det var ju där Bandit "ville" springa, men jag sa åt honom att springa på höger sida, på grund av rådande omständigheter - nämligen den här tanten och hennes lilla hund, som dessutom inte hade en aning om vilken sida den skulle gå på. Orkar inte ens bry mig om att berätta mycket mer än så, ni fattar säkert poängen - jag hade rätt och hon fel, som vanligt alltså haha!
Idag blir det jobb 11-19. Ganska sopigt pass, med tanke på att man inte får gjort värst mycket varken före eller efter jobbet. Dock lär nog dagen gå fort, vilket är skönt. Ikväll får det bli en cykeltur med Banditen. Igår tog vi en tur med riktigt bra tempo. Det var nästan så jag tyckte busvovven verkade bli lite sliten och då går det undan. Så fort väglaget blir ännu lite bättre är det dags för dragsele och koppel igen, då får han jobba på riktigt och husse får lata sig i sadeln!
Lägger upp en Linkin Park-låt med ganska fin text, vettigt budskap. Senaste plattan känns kanske lite överproducerad för min smak, men låtarna är trots allt riktigt bra. Nu går jag ut i solen och hoppar in i bilen, sen blir det jobb...




Linkin Park - Leave Out All the Rest



Väder: Halvklart med sol
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Elegi...

2009-04-06, kl 21:03:09
Hård dag...
Har varken ork eller tid att blogga just nu, jag ska kolla på CSI. Gillar du programmet så kolla du också, för ikväll händer det grejor, om du inte redan hört det. "There's a new sheriff in town"...
Gårdagen och dagen i bilder:


Banditen vilar

Lillskiten har krupit ihop på sin kudde i sovrummet...

Renbäddat

Här var det renbäddat med nytvättade sängkläder,
nästa gång ska jag komma ihåg att inte glömma sköljmedlet...


Smutsig vovve!

En rask cykeltur i blandat väglag så har man en skitig vovve,
minst sagt..!


Hamburgers

De här hamburgarna köper jag, spännande info - eller hur?!

Dagens burgare

Såhär goda blev mina hamburgare, slängde tillochmed på lite sallad...

I'll be back...
Jag återkommer senare eller, mest troligt, imorrn. Har mycket att säga/skriva och dessutom fler koola länktips. Måste bara få ner allt från skallen, genom tangentbordet och till skärmen som ni förstår...


Väder: Blandat väder, uppehåll
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Partsofsweden.se & Smartmoneyclip.se

2009-04-05, kl 21:21:25
Riktigt smarta länktips...
Två ganska enkla länktips, som är riktigt smarta, snygga, annorlunda - lite mer helt enkelt...
PartsofSweden erbjuder tillbehör till några av IKEAs möbelserier. Främst är det luckor, insatser, lådor och liknande till flertalet bokhylleserier, men även lite andra prylar som knoppar och handtag, sängben etc. Både snygga, praktiska och nytänkande saker - sånt som man själv gärna vill ha med andra ord...

PartsofSweden

"What Rambo wears to dinner parties". Så beskriver Smart Money Clip sin schyssta produkt. En kombinerad sedelklämma och plastkortshållare. Även om jag nyss börjat spara ut till min backslick (haha!) så känns det som den här skulle sitta klockrent i fickan. Hade en sedelklämma en gång i tiden, men den försvann...

Smart Money Clip


Faller...

2009-04-05, kl 18:13:19
Soft söndag...
Tänk så fort lediga dagar passerar. Jag har iallafall hunnit med både löptur på morgonen, dammsugning, lakan-tvätt och matlagning. Ska väl strax rulla in cykeln och se om jag får nån ordning på växlarna. Imorrn blir det jobb, trots att det är en av mina lediga dagar. Drar ju ihop sig till påsk och det innebär, som sagt, förstås att folk ska handla mat. Börjar klockan 06, sen får vi väl se när jag lyckas ta mig hem. Med lite tur blir jag inte kvar längre än till strax efter lunch!


Söndagsmiddag

Vilken söndagsmiddag va?!
Nah. varken speciellt högtidligt eller nyttigt, men var det jag kände för...


Lite musik...
Samtidigt som jag bloggar lyssnar jag på supermysiga Kings of Convenience blandat med helsköna Belle and Sebastian. Nej, jag vet, inte riktigt nåt man kan förvänta sig att hitta i min musiksamling, samtidigt är jag ju en riktig allätare - man vet aldrig vad man ska förvänta sig.
Morgonen och förmiddagen har idag varit strålande vacker. Härligt att vakna imorse och skymta en klarblå himmel med stekande sol bakom gardinen. Trots det fina vädret var det ganska kallt, några minusgrader, och jag kände att det tog en stund på morgonrundan innan jag fick upp värmen innanför kläderna. Riktigt mycket folk ute på isen på förmiddagen, så fort solen kikar fram hittar människorna ut...

Mat...

Dags att laga lite käk inför veckans matlådor,
bladselleri, lök, vitlök, kassler, palsternacka, morot, apelsin, potatis...


Fortsättning följer...
Pratade en stund med både systern och svågern förut på Msn. Det var ett tag sen jag paratade med Kerstin, så det var himla skoj. Kan kanske inte säga att vi kom fram till några världsomvälvande slutsatser, men det var trevligt ändå. Fredrik fortsätter fråga om när jag kommer ner i sommar, jag fortsätter svara att jag inte vet. På senare tid har det känts mer och mer som att jag vill säga adjö till jobbet och spendera sommaren i hemtrakterna. Lär dock inte bli så, man känner ju lite ansvar haha!
Nej, om man skulle ta och rulla in den där cykeln nu, jag återkommer här senare...


Väder: Kanon-förmiddag, sämre eftermiddag
Temperatur: 3 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Jag Vill Gå Hem Med Dig...

2009-04-05, kl 00:09:08
Vilken dag..!
Jajjemänsan, nu börjar det märkas att vi närmar oss en "mat-högtid". Full rulle på jobbet idag, minst sagt. Var som sagt trött och seg imorse när jag vaknade och kan väl inte påstå att det blev bättre ju mer fullt upp jag hade. Det förhåller sig dock, som tur och väl är, på det viset att jag har en viss förmåga att koppla bort sånt där när jag är på jobbet. Bara att köra på och lägga i nästa växel.
Kunde tillsammans med Nina konstatera att det är nog en liten kombination av dels våren som är på gång och dels alla lyckliga par man ser överallt. Jag säger inte att jag inte trivs ensam, eller att det känns som ett misslyckande att leva ensam just nu; bara att man ibland kan känna sig lite bitter över bristen på sällskap.
Jag lever dock hellre ensam och trivs, än med någon och vantrivs.

Måttsund

Utsikt från Måttsundsbacken för fyra år sen...

Bandit-motion och lite musik...
Idag har Janne varit ute en sväng med Banditen, när jag var på jobbet, snacka om schysst. För min egen del blev det en mycket sen löptur med busvovven, vi kom in alldeles vid 23-tiden. Jösses, så härligt att springa när det är så lite människor ute. Jag kände för att trappa upp tempot och får nog säga, med gott samvete, att jag gjorde riktigt bra ifrån mig. Klarade inte att hålla ett högre tempo hela vägen, men nästan.
Just nu sitter jag och lyssnar in mig på Jet, nya stjärnor på min musikhimmel. Gissar på att låten de flesta kopplar ihop med dem är Are You Gonna Be My Girl, den spelades i nån reklam för inte så jättelängesen. Nån som minns vilken?
Grymmaste textraden måste väl ändå vara:
"Oh, four, five, six, come on and get your kicks,
now you don't need that money when you look like that, do you honey?"

Annars har jag totalt snöat in mig på Hellacopters två 2000-plattor; High Visibility och By the Grace of God. Har gjort nåt slags konstaterande att det är precis så musiken jag skriver just nu ska låta. Vilken lättnad att ha en färdig mall liksom, haha!
Av någon konstig anledning kom jag idag att tänka på låten nedan. Kanske var det nåt snack med nån som upplever samma saker nu som jag gjorde för två år sen, eller kanske var det alla par med vårkänslor. Jag tillägger mer än gärna att ni inte behöver oroa er för att jag fastnat i nåt kärleks-trubbel, på den fronten är jag helt bekymmersfri. Precis som på alla fronter egentligen...
Njut av låten och jämför de två artisternas olika tolkningar. Personligen gillar jag verkligen Hellströms riktigt skarpt, MEN Monica Zetterlund lever sig verkligen in i rollen som den bedragna kvinnan - särskilt när man dessutom ser bild.




Håkan Hellström - Trubbel...




Monica Zetterlund - Trubbel...


Klart slut...
Börjar dra ihop sig till läggdags nu, ska krypa ner och drömma om all nytta jag ska göra imorrn. Framför allt ska jag ta en rejäl långtur med Banditen, det kommer bli himla skoj. Håller tummarna för att vädret blir någorlunda bra också!



Väder: Halvklart överlag
Temperatur: -5 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Rusningstrafik...

2009-04-04, kl 09:35:27
God morgon, jobb...
Kände en enorm trötthet i kroppen när jag klev upp för ungefär en timma sen. Nån slags fysisk vårdepression light kanske? Nåväl, tidningar, tv och annat har varit för intressant för att hinna med nåt världsomvälvande inlägg just nu. Lite mer frukost i magen, sen bär det av till jobbet.
Ser fram emot den lediga morgondagen, men det blir hyfsat fullt upp. Framför allt måste jag städa lite, fixa växlarna på cykeln eftersom bägge vajrarna verkade helt ur spel igår, sen tror jag även att jag ska flytta tillbaka datorn dit den ska vara. Sittställningen framför tv:n blir helt konstig; min nacke och mina axlar behöver inte mer stryk än de redan får i jobbet.



Väder: Mulet, kall luft
Temperatur: 1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Kom hem till mej...

2009-04-03, kl 21:13:40
Fredagkväll, puh...
Jag vet att jag lovade lite anonymitetstips imorse, men jag har inte haft orken att slänga upp dem. Löftet gäller dock fortfarande, haha! Ger er istället lite schyssta vardagsbilder. Arbetsdagen var lagom hård, jag är ändå trött så det räcker just nu. Imorrn väntar jobb 10-21, sen får jag åtminstone ledigt söndagen innan påsken drar igång...


Bandit-plats

Har äntligen dragit ut tummen och fixat till de där bilderna,
tyckte det blev en fin markering för Banditens matplats...


Hietala-gurka

YES! Vi har äntligen fått årets första Hietala-gurka,
inget mer tjafs med halvkass spansk gurka, dyr Holländsk eller långväga skånegurka...


Cashewnötter

Efter att vi bytte från Parrots till Exotic Snacks naturgodis,
har vi fått hem riktigt goda Cashewnötter
med sourcream & onion-smak, finns även med bbq-smak...


Nogger Mint

En av årets glassnyheter, som jag nämnde imorse, är Nogger Mint
- får se senare hur den smakar...


Låter bra, eller?

Det låter ju bra, frågan är bara hur pass sanningsenligt det är...

Soffpotatis nummer ett...
Nu är min fryspizza färdig och jag ska se om det går nåt vettigt på tv. Hade planer på att göra annat ikväll, men ingen annan verkar ha nån ork så då engagerar jag mig inte mer än nödvändigt. Får se om jag återkommer ikväll eller imorrn. Glöm inte bort att vara rädda om varandra!


Väder: Halvklar dag
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Spreadshirt.se & Gallerioutlet.se

2009-04-03, kl 15:49:19
Ett par snabba länktips...
Här kommer ett par smarta länktips för dig som vill vara lite mer custom.
Hos Spreadshirt kan du inte bara ladda upp en egen bild eller skriva in en egen text för att trycka på en tröja. Du kan dessutom, snabbt och enkelt starta en egen liten webshop så att andra kan köpa just "din" tröja. Naturligtvis får du en del av kakan. Allt från en uppsjö av tröjor/t-shirtar i herr- och dammodeller till möjligheten att få trycket i reflekterande material. Kool!

Spreadshirt

Som du kanske förstod genom länktipset här ovan, så gillar jag lite mer "egna" prylar. För dig som tycker IKEAs canvastavlor är snygga, men lite opersonliga är Gallerioutlet en lysande lösning. Inte nog med att du kan tanka upp bilder på hela familjen, vänkretsen, husdjuren och dina kvaddade bilar, för att få dem tryckta på canvasduk och hänga samtliga på väggen, du kan dessutom kolla igenom flertalet riktigt snygga färdiga tavlor. Både handmålat och tryckt. Kalas, just nu har de dessutom nån slags aprilrea...

Gallerioutlet


Nån annan...

2009-04-03, kl 05:45:21
En ny, härlig dag...
Banditen gäspade sömnigt när klockan ringde för en timma sen. Han låg på kudden på golvet bredvid sängen, hoppade ner inatt när min telefon ringde. Jag flög upp ur sängen, övertygad om att jag försovit mig. Det var bara en vän, som sökte tröst, och trodde jag var vaken. Snön som fallit inatt är precis tillräcklig för att täcka asfalten, men inte gruskornen. Det enda som punkterat snön, före mina fotspår och Bandits tassavtryck, på morgonpromenaden var ett cykelspår och tidningsbudets vagn.
Dagens Metro ser på utsidan ut som en enda stor GB-tidning. Vi får se årets glassnyheter, tror faktiskt jag återkommer till dem här nån dag. I övrigt verkade det inte vara så värst mycket intressant läsning, trots att den ska räcka hela helgen. Iochförsig har jag inte bläddrat alltför uppmärksamt, jag skriver ju här istället.
Mest intressanta nyheterna verkar vara att den olagliga nedladdningen av upphovsrättsskyddat material halverats sedan Ipred-starten häromdagen. Kära nån, vet ni inte hur enkelt man fixar sånt? Eller åtminstone hur alla som "vet" säger att man gör? Jag kan ju inte säga att jag riktigt testat själv, men... Ska återkomma med lite länktips efter jobbet, om hur man håller sig anonym på nätet - självklart ingen uppmaning att göra nåt olagligt. På andra plats över spännande nyheter kommer det faktum att Försämrings-/Förseningskassan, förlåt - Försäkringskassan menar jag, nu börjat dra in a-kassan för somliga som bloggar lite för flitigt när de samtidigt har a-kassa. Rätt eller fel vet jag inte, men principen är väl att man ska söka jobb för fulla muggar, inte blogga på heltid, när man har a-kassa?
Dags att kasta i sig det sista av frukosten, tömma juiceglaset och sticka till jobbet. Härligt att gå hem redan klockan 13, fredagförmiddagar är faktiskt ganska sköna - "this is were the action is" som det heter. Jo, just det, ska försöka svara på lite kommentarer senare också. Metrokrysset får vänta till fikarasten, attans. Hörs senare!


Väder: Mulet
Temperatur: -1 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

Lyrisk Sång...

2009-04-02, kl 22:53:09
Affischerad (?!) och god natt...
Ja, jädrar. Långväga rykten säger att trogna läsare tycker jag skriver så bra, att de tillochmed affischerar på Konsum i Bengtsfors åt mig. Det hela är dock obekräftat och kan vara ett försenat aprilskämt. För övrigt har jag lämnat aprilskämten till andra bloggare, känns inte så värst upphetsande att hålla på och recensera som en del gör.
Jobbet har gått fint, verkligen inte alltför mycket action idag, men - jobbar man på min avdelning finns det alltid sysselsättning. Hade en intressant konversation med Maria idag och rekommenderade henne att läsa bloggen, eftersom hon är lite nyfiken på mina mat- och bakvanor...
Just nu känner jag mig tämligen rik på energi, vilket är ganska trist eftersom jag måste gå och lägga mig nästan omedelbart. Jobbar 06-13 imorrn, så det drar ihop sig till sängen riktigt snart. Har iallafall hunnit med en riktigt snabb/lång promenad med busvovven efter jobbet idag. Det börjar verkligen kännas att det får vara dags för nya vinter-löpardojor nästa säsong. Ska se om jag inte får tummen ur och tar mig förbi Stadium imorrn när jag slutat, för att kolla in vanliga streetskor.
Nåväl, trycker in en fin bild på mig och Banditen, från Lysetjärnsmilan strax utanför Bengtsfors. Bjuder också på en riktigt bra kärlekslåt, faktiskt en av de få "moderna" kärlekslåtar som faller mig på läppen.


Husse och hans Bandit

Jag och min blåögde vapendragare, nyårsafton 2008, om jag minns rätt...



Plain White T's - Hey There Delilah



Väder: Mörkt, men skönt
Temperatur: 0 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

När sommaren kommer...

2009-04-02, kl 12:37:22
Off we go...
Sitter och käkar lite "snabbmat" och kollar efter hundvakter på Blocket. Det verkar rätt dött, ärligt talat. Man ska förstås inte ge upp så lätt, det löser sig alltid på nåt vis. Idéer, någon?!
Eftersom jag har på Rix FM så hörde jag precis reklam för nån skiva med Caroline af Ugglas "Snälla, snälla". Ingen mer än jag som tycker att den låten i princip borde förbjudas..? Smaken är som baken, jag vet, men ändå...
Nu pyser jag till jobbet!

Snabbmat

Matrutinerna kommer lite ur spår när man jobbar kväll,
jag försöker dock äta ordentligt...


Nulla dies sine linea.
Oskar.

En tätort på en slätt...

2009-04-02, kl 11:21:21
Bilder, sen jobb...
Ska snart iväg till jobbet för ett kvällspass; 13-21. Innan det får ni lite bilder att stirra på, temat är nog faktiskt favoritsaker. Filmade nyss ett kort klipp på Banditen när han skällde och sprang i sömnen, ska se om jag lyckas redigera det lite snyggt senare, men vet inte riktigt hur bra ljudet blev.
Just nu lyssnar jag in mig på Lene Marlins senaste album, Twist The Truth. Helt okej faktiskt, rösten känner man förstås igen, men produktionen känns helt annorlunda jämfört med hitsen på hennes första och mest kända skiva (Playing My Game), som för övrigt kom för tio år sen i år. Inte nåt jag skulle lyssna på, såvida det inte regnar ute, men duger väl ändå i både krig och fred...


Dojor

Löparskor som funkar är viktigt - överst i bild mina vinterdojor, dubbade Asics,
nederst i bild sommardojorna från Adidas...


Coop Forum-keps

Jo, jag håller på och sparar ut håret
- då är det guld värt att få ha keps på jobbet...


Metro-kryss

Dagens kryss i Metro funkar inte alls för mig,
har jag gjort nåt fel eller är jag bara dum/trög..?


Banditen sover

Jag brukar också gilla att sova med huvudet på golvet, mittemellan kudden och soffan...


Väder: Mulet, men skönt
Temperatur: 2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

ChillYou.se & GalagoWear.com

2009-04-01, kl 23:44:48
Ett par länktips...
Lägger upp ett par länktips till sånt man kanske inte snubblar över i affärerna i vardagen.
ChillYou.se är ett litet luleåföretag, jag har läst en kurs ihop med en av tjejerna som startat det. De säljer både lite fashion och lite praktiskt, dessutom inte bara till människor utan även till människans bästa vän. Har varit på gång att länka dem nästan ända sen jag startade bloggen, men nu var det ett perfekt tillfälle eftersom de har nån slags länktävling...

ChillYou

Jag snubblade över GalagoWear genom en reklamlänk på Facebook. Det var faktiskt loggan som gjorde att jag var "tvungen" att surfa in och kolla. Oerhört läcker stil, tycker iallafall jag. På loggan alltså. T-shirtarna är förstås inte helt tokiga, kepsarna är väl lite väl mycket street för min del, men... Roligast och bäst är nog ändå mixtapet man kan tanka ner. Schyssta beats, blandade artister och språk.

GalagoWear


"Jag tror inte att jag vet allt."

2009-04-01, kl 22:49:32
Till er som inte vill läsa känslomässigt dravel och filosofiska funderingar säger jag:
hoppa över det här.

Jag träffar en hel del människor som är yngre än jag är. Framför allt på jobbet. Merparten av dessa är av motsatt kön. Genom nästan hela mitt liv har jag hört att det är så stor skillnad på killar och tjejer, det täcka könet mognar mycket tidigare, har en annorlunda livssyn och så vidare.
Det är dock inte skillnaden mellan pojkar och flickor, män och kvinnor som jag grubblat över idag. Mina tankar har ägnats det faktum att jag själv ändrats och utvecklats så hiskeligt mycket de senaste fem-sex åren. Egentligen är det väl svårt att dra nån slags tidsgräns för det hela, men jag tycker att det hänt förskräckligt mycket med mig från det jag var 18 tills det att jag blev 25. Självklart har saker och ting inte stannat av - jag kommer säkert kunna göra en likadan överblick på 25-30 nån gång efter jag blivit 30, men ni kanske fattar poängen..?

För att tydliggöra saker och ting hasplar jag ur mig ett Winnerbäck-citat:
"Jag trodde att jag visste, vem jag var och vad jag ville
- men nu skulle jag inte välja dom orden..!"

(I ett kort sidospår tillägger jag att jag inte alls är lika insnöad på Winnerbäck som det verkar, faktiskt är det ytterst sällan jag ens lyssnar på honom. Däremot spelar och sjunger jag gärna låtarna själv.)

Så, vart ville jag komma med det där?! Jo, jag har gått från att ha trott att det stora syftet med livet är att slå sig ner, tillsammans med sin älskade, och föröka sig, till att inse att det faktiskt handlar om så mycket mer. Några exempel på detta är att ta hand om den familj man redan har, förverkliga sig själv genom att göra, alternativt pröva på, saker och ting som man länge "drömt" om.
Visst, jag vill fortfarande träffa nån att älska, som älskar mig tillbaka, och skaffa barn och allt som hör dit. Det känns bara som jag kommit till slutsatsen att det inte är fel att inte göra så. Man är inte mindre värd, bara för att man väljer att leva ensam. Eller att inte skaffa barn. Eller att bara inte göra allt, så som alla andra gör det.
Jag tror inte att jag vet allt. Tvärtom. Ändå vill jag försöka sprida budskapet till människorna runt omkring mig att ta dagen lite mer som den kommer. Var inte så tvärsäkra på vad som komma skall. Runt hörnet bjuder livet på nya överraskningar, ständigt. Det du idag tror ska ske imorrn, ändrar sig nästan säkert under natten. Den plats du idag tror att du kommer befinna dig på om tio år, kanske inte ens existerar då..?

Nu, gott folk, ska jag göra ett nytt inlägg, innehållande två kalas-länktips - riktiga höjdare!

Crea diem.
Oskar.

Min helande tröst...

2009-04-01, kl 20:55:43
Kort och gott...
Dagens jobb har inte varit värst upphetsande, allt har rullat på som vanligt ungefär. Före jobbet, imorse, tog jag och Banditen en härlig löptur - lite för torr luft, annars kalas. Bandit verkade inte tycka det var några större bekymmer när jag lämnade honom hos hundvakten och han verkade lika cool när jag hämtade honom. Lite glad att se husse var han förstås...
Har gått och grubblat en hel del idag, men jag tror jag skriver ihop nåt vettigt senare, eller imorrn. Har dessutom ett par schyssta länkar och en kul, annorlunda, låt att bjuda på. Senare, eller imorrn, som sagt. Tills dess erbjuder jag lite vardagsbilder. Både mackor på hembakt bröd, nyinköpta solglasögon, en kylbox och lite annat smått och gott!
Nu ska jag stänga av Thåströms senaste platta (Kärlek är för dom) i Spotify och istället spana in Lie to me samtidigt som jag käkar ett par stekta ägg...


Hembakt

Lingon-rågbrödet blev riktigt gott, faktiskt...

Mackor och mjölk

I nån slags desperat längtan hem till mamma och pappa,
smög jag förbi Statoil och köpte mig ett paket cognacsmedvurst, det var längesen...


Solglajjer

Jag stannande på H&M på Storheden på vägen hem, skulle köpa strumpor,
men hade inte med mig tillräckligt med pengar, så det blev ett par solglasögon istället,
såg att Frida Fahrman rekommenderade just de här för nån vecka sen...


Extra Luleå

Kalla mig informationstörstig, men jag gillar verkligen de här gratistidningarna,
Metro på vardagsmornarna och Extra Luleå varje onsdagseftermiddag...


Keno

Jo, det är sant - jag som aldrig kostar på mig ens så mycket som en trisslott,
köpte en Keno-andel på jobbet, 50:- och endast för anställda...


Kylbox

Kylboxen jag skaffade åt Kerstin och Fredrik i måndags,
den kyler både rejält och snabbt, tro mig...





Väder: Soligt och "varmt"
Temperatur: 2 grader




Pax vobiscum.
Oskar.

RSS 2.0